20px

1 DECEMBRIE 2020 BAILE TUSNAD

PETRECE ROMANESTE DE 1 DECEMBRIE

Pachetele pentru 1 Decembrie 2020 Baile Tusnadinclud 3 nopti cazare
in perioada 28.11 - 01.12 cu regimul de masa specificat la fiecare hotel din oferta,
cina festiva, diverse programe artistice organizate de hoteluri sau pensiuni.

Baile Tusnad sunt situate in partea sudica a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, intre muntii Harghita si Bodoc, intr-un splendid defileu al Oltului. Pozitia in teritoriu ii confera un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi care fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortarii psihice.
Inconjurata de brazi seculari, statiunea beneficiaza de aer curat, ozonizat, bogat in aerosoli si ioni negativi si de un climat subalpin. Temperatura medie anuala este de 8 °C (iulie 17,5 °C, ianuarie -7 °C) si ierni reci, nebulozitate redusa.
Despre apele minerale din zona tusnadului exista dovezi scrise inca din sec XVIII, in care se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de catre localnicii satelor din apropiere. Denumita “Perla Ardealului”, Tusnadul este una dntre cele mai frumoase asezari balneare din tara noastra. Activitatea balneara in Baile Tusnad se desfasoara inca de la jumatatea secolului XIX. Prima baza de tratament de la Baile Tusnad a fost realizat dupa proiectele lui Bela Kuklai si s-a finalizat in anul 1890, sub denumirea “Stefania” (mai tarziu “Sfanta Ana”). In anul 1968, Baile Tusnad a fost declarat oras turistic.

Descopera Baile Tusnad

Solicita oferta