20px

Vacanta charter Egipt 2021

VACANTA EGIPT 2021
Profitati de reducerile early booking de pana la -40%

SEJUR CHARTER VACANTA EGIPT 2021✅
OFERTE SI REZERVARI EARLY BOOKING DE PANA LA
-40%
AVANS MINIM
Suplimentare zboruri pentru Vacanta Copiilor: 30/31.01.2021

Vacanta Charter avion Egipt 2021, statiuni: Sharm el Sheikh | Hurghada
Zboruri cu plecare din: Bucuresti | Cluj-Napoca | Iasi | Timisoara


Sharm El Sheikh

Cea mai mare statiune din Egipt este situata in sudul Peninsulei Sinai. In total, exista mai mult de 500 de hoteluri cu diferite niveluri de servicii si categorii de preturi.
Sharm el-Sheikh este impartit in mai multe parti cu caracteristici proprii:
- Golful Naama este o parte respectabila in care se concentreaza principalul divertisment - magazine, restaurante, cluburi de noapte;
- Sharm al-Maya - aici este orasul vechi si faimoasa piata;
- Ras Umm el-Sid - cunoscut pentru hotelurile cu cele mai pitoresti recif de corali;
- Nabq - vanturi puternice sufla periodic, deci abilitatea de a inota este limitata;
- Shark's Bay are o infrastructura bine dezvoltata, hoteluri confortabile si oportunitati bune de scufundari.
Majoritatea hotelurilor au propriul recif. Pe alocuri intrarea in mare este dificila, deoarece fundul este presarat din abundenta cu corali. Pentru a ajunge imediat la adancime, sunt utilizate deseori pontoane. Desi multe hoteluri curata fundul si plaja, in majoritatea cazurilor turistii trebuie sa inoate in incaltaminte de siguranta. Aceasta poate fi achizitionata si de la magazinele hotelurilor.

Hurghada
Cel mai mare oras-statiune de pe coasta Marii Rosii. Plajele lungi cu nisip, caracterizate printr-un set lin de adancime, absenta pietrelor si a fragmentelor de corali in partea de jos, o fac deosebit de convenabila pentru familiile cu copii mici.
Hurghada a crescut dintr-un sat mic. Dreptul descoperitorilor apartine britanicilor. Primul hotel de nivel international - "Sheraton" - a fost construit aici in anii 70, de atunci dezvoltarea coastei nu se opreste o secunda.
O retea de hoteluri bine dezvoltata, dintre care multe ofera servicii all inclusive, atrage mii de turisti din diferite tari pe tot parcursul anului. De la Hurghada a inceput boom-ul turistic din Egipt, astfel incat fondul hotelier include o serie de hoteluri invechite. In acelasi timp, orasul se distinge prin cele mai democratice preturi pentru cazare si divertisment.
Partea centrala, Sakkah, atrage turistii cu o multime de discoteci si cluburi de noapte. Aici turistii viziteaza mici magazine si cafenele in stil traditional arab pentru a se familiariza cu obiceiurile si aroma locala. Hurghada este cel mai convenabil loc de unde este cel mai usor sa vizitati obiectivele turistice din Luxor. Toamna si inarna sunt cele mai propice pentru vacanta, datorita temperaturilor mai scazute (23-30 grade).

Egipt
este o tara araba din nordul Africii si din Orientul Mijlociu, limitata la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba si de Marea Rosie, la sud de Sudan iar la vest de Libia. Capitala sa este Cairo.
Clima este subtropicala pe litoralul Marii Mediterane si in Delta Nilului, cu valori medii ale temperaturii de 16 °C iarna si 24 °C vara. Precipitatiile sunt scazute si cad indeosebi in timpul iernii: 322 mm la Alexandria și numai 160 mm la Cairo. La sud de capitala clima este tropical-desertica cu precipitatii aproape inexistente si valori ridicate ale temperaturilor.

Informatii calatorie Egipt in contextul Covid-19

Este obligatoriu testul negativ COVID-19 pentru turistii ce vor calatori in Egipt si au achizitionate pachete de vacanta tip charter (avion+cazare) si aterizeaza pe aeroporturile din Sharm el Sheikh si Hurghada. Rezultatul testului nu trebuie sa fie mai vechi de 72 de ore de la efectuare si pana la intrarea in Egipt

Recomandări pentru cetățenii români care efectuează deplasări către/dinspre România:

 • Începând cu data de 1 septembrie, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie.
 • Această normă se aplică și pasagerilor aflați în tranzit pe aeroporturile din Republica Arabă Egipt, chiar dacă destinația finală nu impune prezentarea testului molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19.
 • Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR, efectuat de către un laborator specializat, autentificat prin ștampilă, fără a fi aplicate pe document corecții și/sau modificări. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorităților egiptene trebuie să conțină data și ora recoltării probei biologice și să fie tradus în limba engleză sau arabă.
 • Copiii sub vârsta de 6 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.
 • La data de 30.08.2020, autoritățile egiptene au anunțat că cetățenii străini care sosesc pe cale aeriană direct pe aeroporturile din Hughada, Marsa Matrouh, Sharm El Sheikh și Taba pot efectua testul molecular tip PCR pe aceste aeroporturi, contracost (30 USD/persoană).
 • La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii români sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la 31 octombrie 2020). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.
 • În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unei infectări cu COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel iar în cazul agravării bolii va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament – în sarcina părții egiptene - și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).

 

Măsuri pe plan intern

 • În prezent, marea majoritate a restricțiilor impuse de autoritățile egiptene au fost ridicate cu respectarea normelor de protecție COVID-19 (masca de protecție este obligatorie în locurile publice).
 • Rămân în continuare închise zonele de agrement, plajele publice și parcurile.
 • Localuri publice (cafenele și restaurante) și cinematografele pot funcționa doar la capacitatea de 50%, cu respectarea unui program strict de funcționare.
 • Toate activitățile de turism pe teritoriul Egiptului se vor derula la o capacitate de 50%.
 • Toate mijloacele de transport destinate turiștilor vor opera la o capacitate de 50%, cu respectarea distanțării sociale; pentru categoria de autoturisme tip limuzină se prevede o capacitate de maxim 2 persoane.
 • Pasagerii și șoferii au obligația de a purta măști de protecție. Toate mijloacele de transport sunt prevăzute cu dezinfectant, iar înainte de efectuarea unei călătorii se procedează la efectuarea unei operațiuni complete de dezinfectare.
 • De la 1 septembrie 2020, toate muzeele și siturile arheologice primesc turiști locali și străini. Înainte de începerea programului cu publicul, se va proceda la operațiuni de dezinfectare. Sunt acceptate grupuri de turiști de maxim 25 persoane. Ghizii turistici sunt obligați să poarte măști de protecție și să folosească mijloace audio de comunicare (care vor fi dezinfectate după folosire). Companiile turistice sunt obligate să pună la dispoziția turiștilor și șoferilor măști de protecție. La intrarea în obiectivele turistice, este luată temperatura corporală, inclusiv a angajaților. Este necesară respectarea distanțării sociale de cel puțin un metru.
 • Numărul maxim de vizitatori în cadrul muzeelor și a siturilor arheologice este de 100 de persoane în toate muzeele, cu excepția Muzeului Național Egiptean din piața Tahrir, care permite 200 de vizitatori/oră.
 • Se permite accesul a 10-15 vizitatori în cadrul oricărui obiectiv turistic - piramide sau sit arheologic mortuar (în funcție de dimensiuni).
 • Croazierele cu vase care găzduiesc hoteluri pe fluviul Nil nu sunt permise mai devreme de începutul lunii octombrie 2020.

vezi mai mult

Litoralul egiptean vazut de sus

VREMEA SHARM EL SHEIKH

booked.net

Solicita oferta