20px

VACANTA EMIRATELE ARABE UNITE 2021

VACANTA EMITARELE ARABE UNITE

SEJUR CHARTER VACANTA EMIRATELE ARABE UNITE 2021✅
OFERTE SI REZERVARI EARLY BOOKING DE PANA LA
-40%
AVANS MINIM
Dubai | Abu Dhabi | Ras Al Khaimah| Ajman
Oferte speciale pentru plecarile de Vacanta Copiilor (29/30.01)

Zboruri cu plecare din Bucuresti

Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt un stat situat in sud-estul peninsulei arabice, la Golful Persic (in Orientul Mijlociu), compus din sapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umma Al Qaiwain, Ras Al-Khaimah si Fujairah. Se invecineaza cu Oman la est si cu Arabia Saudita la sud si vest. EAU are o suprafata de 82.880 km², inclusiv arhipelagul cu cele 200 de insule, a carui suprafata este de 5.900 km². Fiecare emirat are autonomie politica, juridica si economica.Petrolul este principala sursa de venit si componenta esentiala pentru PIB-ul national. Desi aproximativ 65% din suprafata tarii este acoperita de desert, EAU are un relief variat reprezentat de campii fertile, vai si munti (Hajar si Jebel Hazif). Sudul si vestul tarii sunt acoperite de desert, cele mai mari oaze fiind Al Ain, situata la 160 km spre est de Abu Dhabi si Liwa in sud-vest. Muntii Hajar acopera partea estica, continuandu-se cu o campie fertila, iar Muntii Jebel Hafiz se situeaza langa Al Ain (Abu Dhabi). Cel mai inalt punct este Jabel Zibir, 1.527 m.

Informatii calatorie EAU (inclusiv Dubai) in contextul Covid-19

STARE DE URGENTA: NU (stare de epidemie la nivel national)
In Emiratul Dubai, din data de 7 iulie 2020, s-au deschis zborurile dus-intors, inclusiv pentru turisti.
Incepand cu data de 01 August 2020, este obligatorie efectuarea unui test molecular pentru infecția cu COVID-19 (tip PCR), cu cel mult 96 de ore inainte de sosirea in Emiratele Arabe Unite, inclusiv de catre persoanele care tranziteaza acest stat. Rezultatul testului trebuie sa fie prezentat in format tiparit, in limba engleza.
Mai multe detalii pe: http://dubai.mae.ro/node/177

 

RESTRICTII DE INTRARE PE TERITORIUL NATIONAL:

 

 • Aeroporturile din Emiratele Arabe Unite sunt deschise pentru zborurile comerciale de repatriere, inclusiv catre aeroportul International Henri Coanda. In Emiratul Dubai, din data de 7 iulie 2020, s-au deschis zborurile dus-intors, inclusiv pentru turişti.
 • Zborurile se vor efectua doar daca se inregistreaza un numar minim de pasageri, in caz contrar, companiile aeriene anuland sau reprogramand zborurile cu o informare prealabila.

 

 • Intrarea cetatenilor straini, in scop turistic, este permisa in Emiratul Dubai. Conform informatiilor comunicate public de catre compania Etihad (https://www.etihad.com/content/dam/eag/etihadairways/etihadcom/Global/pdf/abu-dhabi-travel-guide/flying-to-and-from-abu-dhabi-guide-en.pdf) este permisa intrarea in Abu Dhabi a turiștilor care au ca destinatie celelalte emirate, inclusiv Dubai, cu conditia ca aceștia sa respecte regulile de carantina ale emiratului respectiv. Calatorii pot calatori in alt emirat doar prin intermediul Etihad Chauffeur, Etihad Express Coach or Airport Taxi. Turiștii care au ca destinatie emiratul Abu Dhabi trebuie sa se supuna, in continuare, unei perioade de carantina de 10 zile daca sosesc din tarile care nu se afla pe lista verde.

 

 • Incepand cu luna august 2020, este obligatorie efectuarea unui test molecular pentru infectia cu COVID-19 (tip PCR), cu cel mult 96 de ore inainte de sosirea in Emiratele Arabe Unite, inclusiv de catre persoanele care tranziteaza acest stat. Rezultatul testului trebuie sa fie prezentat in format tiparit, in limba engleza.
 • Pasagerii care indeplinesc conditiile pentru revenirea in Emiratele Arabe Unite trebuie sa efectueze un examen medical şi sa prezinte un certificat eliberat de unul dintre centrele medicale aprobate de autoritatile emirateze competente, pentru a se asigura ca nu sunt infectati cu COVID-19.
 • Autoritatile medicale de stat pot solicita reexaminarea calatorilor, daca considera necesar. La sosirea pe aeroportul Dubai se efectueaza un test molecular tip PCR pentru COVID-19, rezultatul acestuia fiind transmis pe telefonul mobil in aproximativ 24-48 de ore. Pana la sosirea rezultatului, calatorii trebuie sa stea in izolare.

 

Conform informatiilor primite de la autoritatile emirateze, lista cu centrele medicale agreate pentru testare PCR COVID-19 este disponibila pe website-urile companiilor aeriene şi pasagerii au obligatia sa verifice inainte de achizitionarea biletului de avion. Certificatele de testare PCR COVID-19 cu rezultat negativ, emise de laboratoarele acreditate de guvernele tarilor de origine, vor fi acceptate de EAU; pentru a asigura credibilitatea rezultatelor acestor laboratoare, in cazurile in care exista diferente majore intre aceste rezultate și testele din EAU, autoritatile locale vor informa companiile aeriene sa nu mai accepte testele de la ,,laboratoarele care nu sunt de incredere”.

 

De asemenea, toate companiile aeriene au obligatia de a publica pe paginile oficiale de internet centrele de testare moleculara pentru COVID-19 (tip PCR) din Romania, agreate de autoritatile emirateze, iar pasagerii au obligatia de a verifica aceste liste.

 

Toate cheltuielile necesare pentru efectuarea carantinei institutionalizate, carantinei intr-o unitate hoteliera și tratamentelor vor fi suportate exclusiv de persoana in cauza sau de asigurator, daca pasagerul detine o asigurare care sa acopere cheltuielile medicale generate de infectarea cu COVID-19. De asemenea, costurile pentru testarile moleculare tip PCR pentru COVID-19 sunt suportate de persoanele in cauza.

 

 

Link-uri utile:

 

https://screening.purehealth.ae/application

 

https://www.flydubai.com/en/flying-with-us/resumption-of-flights

 

Din data de 1 august 2020, conform deciziei comune a NCEMA (Autoritatea Nationala pentru Situatii de Criza și de Management a Dezastrelor) şi a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperarii Internationale din EAU, toti pasagerii care calatoresc din Emiratele Arabe Unite catre tarile Uniunii Europene şi Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum şi catre tarile care au drept conditie de intrare efectuarea testului molecular tip PCR, trebuie sa prezinte teste negative la imbarcare.

 

Exceptii de la obligativitatea efectuarii testului molecular pentru infectia cu COVID-19 (tip PCR), cu valabilitate de 96 de ore, solicitat la intrarea și ieșirea in/din Emiratele Arabe Unite:

 

 • Copiii sub 12 ani sunt exceptati de la efectuarea testului molecular negativ (tip PCR);
 • Persoanele cu dizabilitati moderate sau severe pot fi exceptate de la efectuarea testului molecular (tip PCR).

 

NCEMA şi Ministerul Afacerilor Externe atrag atentia asupra necesitatii ca toate companiile aeriene care opereaza in EAU sa asigure indeplinirea acestor conditii la imbarcare.

 

https://www.wam.ae/en/details/1395302857374

 

https://www.mofaic.gov.ae/en/MediaHub/News/2020/7/23/23-07-2020-UAE-Entry

 

 

Masuri aplicabile/documente justificative din 7 iulie 2020 pentru turiști in Dubai:

 

Turiștii trebuie sa efectueze un test molecular tip PCR cu o valabilitate maxima de patru zile (96 de ore) inaintea sosirii in Dubai. Acestora li se va cere sa prezinte la sosirea pe aeroporturile din Dubai rezultatul testului tip PCR, care sa dovedeasca ca nu au fost infectati.

 

Incepand cu data de 1 august 2020, este obligatoriu testul molecular tip PCR efectuat inainte de calatorie cu maxim 96 ore atat pentru intrarea in Emiratele Arabe Unite, cat şi la plecarea din acest stat. La sosirea pe aeroportul din Dubai se efectueaza un alt test molecular tip PCR pentru COVID-19, rezultatul fiind trimis pe telefonul mobil. La data de 14.12.2020 compania aeriana Fly Dubai a informat consulatul ca nu mai este necesar testul PCR covid-19 pentru pasagerii care calatoresc pe ruta Dubai -Otopeni, intrucat Romania nu solicita acest test. 

 

 • Personalul companiilor aeriene poate refuza imbarcarea pasagerilor, daca aceștia prezinta simptome ale infectiei cu COVID-19.
 • Turiștii care se deplaseaza pe cale aeriana spre Dubai trebuie sa se asigure ca indeplinesc toate cerintele pentru intrarea in Emiratele Arabe Unite, sa detina asigurare medicala internationala care sa acopere şi costurile tratarii COVID-19 și sa completeze o declaratie de sanatate, la sosirea aeroportul din Emiratele Arabe Unite.
 • Este obligatorie descarcarea, pe un smartphone, a aplicatiei de monitorizare a traseului (COVID-19 DXB) și completarea datelor personale, deoarece faciliteaza coordonarea și comunicarea ușoara cu autoritatile din domeniul sanatatii, in cazul in care apar simptome COVID-19.
 • Toate persoanele care sosesc vor fi supuse unei testari a temperaturii corporale. Daca un calator este suspectat ca are simptome COVID-19, chiar daca detine un test PCR cu rezultat negativ, autoritatile din aeroport pot lua decizia supunerii persoanei in cauza la un nou test. In aceasta situatie, pana la sosirea rezultatului testului in cca. 48 ore, persoana testata este plasata in izolare. In cazul unui test cu rezultat pozitiv, turiştii trebuie sa completeze datele personale in aplicatia COVID-19 DXB și sa se izoleze intr-o locatie indicata de autoritati, timp de 14 zile, pe cheltuiala proprie.

 

Masuri aplicabile pentru turişti inAbu Dhabi din data de 24 Decembrie 2020

 

 • La 11 decembrie, Abu Dhabi a anuntat redeschiderea treptata a emiratului catre turiști dintr-o lista prestabilita de tari „verzi”. Incepand cu 24 decembrie, calatorii care planifica o vizita la Abu Dhabi din lista „verde” a tarilor, vor putea intra in emirat urmand o serie de proceduri care includ testarea COVID-19 și vor fi ulterior scutiti de cerintele de carantina. Calatorilor catre Abu Dhabi din lista „verde” a tarilor li se va cere sa prezinte un test COVID-19 PCR negativ valid, efectuat in 96 de ore inainte de plecarea programata. La intrarea in emirat, vor trebui sa faca un al doilea test și sa se autoizoleze pana la primirea rezultatelor acestui test. Cu doua rezultate negative, calatorii internationali nu vor mai avea nevoie sa faca o carantina timp de 10 zile dupa intrarea in Abu Dhabi. Toti calatorii vor trebui sa sustina un test PCR in ziua a șasea pentru cei care stau șase zile sau mai mult și in ziua 12 pentru cei care stau 12 sau mai multe zile. Pentru vizitatorii care intra in emirat din toate celelalte tari care nu se afla pe lista verde, procedurile includ urmatoarele:

 

 

 • Inainte de a calatori in Abu Dhabi, vi se cere sa prezentati un rezultat negativ al testului PCR.
 • In functie de locul de zbor, testul dvs. trebuie efectuat cu 48, 72 sau 96 de ore inainte de ora de plecare a zborului. Verificati intotdeauna in avans, la companiile aeriene cu care calatoriti.
 • La sosirea in Abu Dhabi, autoritatile medicale vor efectua un alt test PCR dupa ce ati debarcat din zbor.
 • Dupa testul PCR, va trebui sa va inregistrati in sistemul de carantina. Vi se va furniza o bratara electronica, pe care va trebui sa o purtati pe parcursul perioadei de carantina de zece zile.
 • Autoritatile sanitare vor evalua cea mai potrivita locatie pentru carantina. Acesta poate fi domiciuliu rezidentului, un hotel sau cazare oferita de autoritatile medicale.
 • La 6 zile de la sosirea dvs. in Abu Dhabi, va trebui sa efectuati un al doilea test PCR. Un al treilea test PCR va fi necesar la 12 zile dupa sosirea in Abu Dhabi pentru calatorii care stau 12 sau mai multe zile.
 • Daca primiti un rezultat negativ, la 10 zile de la sosirea dvs. in Abu Dhabi, bratara electronica va fi eliminata de autoritatile medicale și va puteti termina perioada de carantina.
 • Important: Copiii sub 12 ani și persoanele cu dizabilitati severe și moderate sunt scutiti de testarea COVID-19 PCR inainte de plecare.
 • Pentru informatii mai utile despre calatorii, va rugam sa vizitati urmatoarele surse inainte de a calatori la Abu Dhabi: https://visitabudhabi.ae/en/plan-your-trip/covid-safe-travel
 • Lista tarilor din zona verde, poate fi accesata la urmatoarea adresa: https://visitabudhabi.ae/en/plan-your-trip/covid-safe-travel/permitted-countries .
 • Momentan Romania nu se afla pe lista verde, va rugam sa verificati in permanenta aceasta lista.

vezi mai mult

Solicita oferta