20px

Circuit 2023 Uzbekistan, Asia Centrala

CIRCUIT PASTE 8 zile UZBEKISTAN
Tarif/persoana loc in camera dubla:
de la 1585

VACANTA DE PASTE 2023 IN UZBEKISTAN
Circuit Uzbekistan, mirajul Asiei Centrale
Traseu circuit Uzbekistan: Taskent – Bukhara – Desertul Kyzylkum - Samarkand
Perioada circuit Uzbekistan: 12.04 - 19.04.2023

Bun venit in inima Asiei Centrale! Uzbekistanul este un centru cultural antic si printre cele mai interesante tari din Asia Centrala. Situat intre raurile Amu Darya si Syr Darya, Uzbekistanul se afla si la intersectia rutelor Marelui Drum al Matasii de-a lungul carora au calatorit comerciantii, geografii, misionarii si mai tarziu turistii. Veti vizita multe dintre obiectivele culturale si istorice si veti face cunostinta cu natura Uzbekistanului. Calatoria este variata, pentru a se potrivi cu toate gusturile, si include tururi pietonale, degustare de produse locale, o calatorie cu trenul de mare viteza, program folkloric, o tabara de iurte in inima desertului si multe altele, astfel incat toata lumea sa se distreze. De asemenea, aveti ocazia sa descoperiti atractiile turistice celebre din orasele antice Samarkand si Bukhara.

NE PUTETI SOLICITA O OFERTA AICI(click)


PROGRAMUL CIRCUITULUI
UZBAKISTAN:

ZIUA 1 – 12.04  ora 15:25 plecare din Bucuresti catre Istanbul cu zborul TK 1040 si, de acolo mai departe catre Taskent dupa o escala de 1h30m.
ZIUA 2 – 13.04 - Taskent
Sosire in Taskent cu zborul TK 370 la 00:55 (ora locala); intalnire la aeroport cu reprezentantul agentiei locale si transfer la hotel pentru cateva ore de odihna.
Taskent este capitala Uzbekistanului si cel mai mare oras din Asia Centrala. Aici se imbina istoria si stilul de viata modern; puteti vedea monumente istorice si moschei moderne, va puteti plimba prin bazarurile orientale, puteti face cunostinta cu istoria si cultura de o mie de ani in muzeele capitalei si, desigur, va puteti relaxa in parcuri, puteti lua masa in restaurante si va puteti bucura de viata de noapte a orasului.
Dupa micul dejun incepem vizitarea obiectivelor turistice in orasul vechi: Khast Imam - un complex arhitectural de cult si centrul religios din Taskent, unde a fost pastrat faimosul Coran Uthman. Complexul Khast Imam este format din Madrasa Barak-Khan, Moscheea Tillya Sheikh, Madrasa Muyi Muborak, Mausoleul Kaffal Shashi, Moscheea New Khazrati Imam si cladirea Muftiate.
Mustaqillik Maydoni - Piata Independentei si Piata Amir Timur – vizitam cele doua piete centrale ale orasului.
Bazarul Chorsu – principala atractie este atmosfera de aici, aspectul colorat al oamenilor din bazar si impulsul unic al comertului oriental: diverse magazine de mirodenii, produse, fructe, legume, prajituri plate, mancare gata preparata. Vom vizita brutaria din interiorul bazarului, unde se prepara paine uzbeca de diferite tipuri. Dupa explorarea bazarului mergem la Teatrul Navoi (se viziteaza doar exteriorul).
Dejun (tarziu) si cazare in Taskent.
ZIUA 3 – 14.04 - Taskent - Bukhara
Mic dejun. La 8:00 transfer la gara pentru imbarcare in trenul de mare viteza „Afrosiab 770” cu destinatia Bukhara (plecare la 8:56, sosire la 12:45). Transfer si check in la hotel. Nota: in masura in care orarul de vara va include si alte curse, vom opta pentru plecare mai tarzie – cca ora 10.00-11.00
Bukhara sacra este una dintre bijuteriile turistice ale Uzbekistanului. Centrul istoric al orasului este inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vechimea orasului depaseste 2500 de ani. Aici puteti vedea minarete, moschei si madrase (scoli islamice de invatamant superior) grozave, cetati stravechi, mausolee si morminte, centrul Orientului Islamic si multe alte obiective pentru pelerini dar si vechile centre de comert si mestesuguri.
Mausoleul lui Samanid - este un reprezentant proeminent al arhitecturii islamice din Asia Centrala; construit de Ismail Samani, al doilea emir al statului Samanid.
Cetatea Arcului - este o cetate antica ce a fost distrusa si reconstruita de multe ori de-a lungul istoriei sale de o mie de ani si de fiecare data a devenit mai buna si mai puternica. Acum va puteti bucura personal de maretia sa si o puteti imortaliza!
Continuam turul de oras cu Complexul Lyabi Hauz (sec. XVI – XVII) – este piesa centrala a unui ansamblu arhitectural magnific care inconjoara o piscina pe trei laturi; consta din Madrasa Kukeldash (1568–1569) pe partea de nord a piscinei si doua edificii religioase construite de Nadir Divan-Beghi: un khanaqah (1620; o casa pentru sufitii ambulanti) si o madrasa (1622), care stau pe laturile de vest si de est ale piscinei.
Cina traditionala cu program folkloric si cazare in Bukhara.
ZIUA 4 – 15.04 - Bukhara - Capitala culturii islamice
9:00 Dupa micul dejun continuam turul de oras:
Palatul Sitorai Mohi–Khosa; este una dintre destinatiile Uzbekistanului care prezinta in muzeu o arhitectura si mestesuguri decorate deosebit.
Ansamblul arhitectural Poi-Kalyan (XII-XVI) (cu madrasa Mir Arab, moscheea si minaretul Kalyan) – este situat la poalele magnificului minaret Kalyan din piata Registan din Bukhara.
Domurile comerciale /Bazarul Taki (XVI) – chiar daca au trecut cateva secole, patru din cele cinci bazaruri acoperite cu domuri rezista inca in zona veche Bukhara si toate sunt conectate prin pasaje lungi acoperite de arcade.
Dejun si timp liber pentru o plimbare dupa masa. Cazare in Bukhara.
ZIUA 5 – 16.04 - Bukhara – Tabara de iurte – Lacul Aydarkul – Samarkand
8:00 Dupa micul dejun check out si plecare catre Tabara de iurte – localizata in mijlocul unui desert salbatic (210 km).
12:00 Sosire la Tabara de iurte. Iurta este un cort rotund din pasla pe un cadru de lemn, preferat de nomazii kazahi si kargazi in locul cortului de panza in stil european, din cele mai practice motive. Este, de asemenea, un simbol national. Iurta este realizata din sipci de lemn vopsite, prinse in diagonala in zabrele. Mai multe sipci se inclina pana la un cerc de dimensiunea unei roti; cercul ramane gol si serveste atat de cos de fum, cat si de luminator. Interiorul iurtelor este foarte colorat, locurile de dormit sunt pe pamant iar toate celelalte facilitati sunt in afara iurtei. Calarie de camile (optional) – Puteti calari cu usurinta pe acest animal docil cu ajutorul unui pastor. Incercati sa va urcati pe o camila si sa faceti o plimbare prin tabara de iurte. Pentru oamenii din Asia Centrala camila inseamna foarte mult, este un animal foarte important in desert. Pe Drumul Matasii camilele transportau nu numai oamenii dar si tot soiul de marfuri, contribuind si la procesul de fabricare a hartiei, ceea ce a dus la o mare schimbare in istoria omenirii.
13:00-14:00 pranz in Tabara de iurte. Dupa-amiaza vizitam Lacul Aydarkul, situat in mijlocul desertului Kyzylkum; ne continuam drumul timp de cca 4 ore pentru cazare in Samarkand.
ZIUA 6 – 17.04 -  Samarkand – la Rascruce de Culturi
9:00 Dupa micul dejun vizitam Samarkand - cu adevarat poate fi numit un oras unic! Mostenirea culturala din Samarkand este destul de mare, timp de multe secole orasul fiind un centru cheie al Marelui Drum al Matasii. La inceputul secolului XXI orasul a fost inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sub denumirea de „Samarkand – la Rascruce de Culturi”. Dupa ce ati vizitat orasul, veti fi surprinsi de numarul de monumente istorice aflate aici. Vom incerca sa va aratam cele mai populare atractii, care cu siguranta merita vazute. Intre acestea vom regasi:
Mausoleul Sfantului Daniel: este un loc de inmormantare unic al sfantului venerat in trei religii mondiale: iudaism, islamism si crestinism;
Observatorul astronomic Ulugbek – a fost construit de marele om de stiinta al secolului al XV-lea, nepotul lui Tamerlan, Ulugbek (1394 - 1449). Realizarile scolii astronomice a lui Ulugbek au avut un impact urias asupra dezvoltarii stiintelor exacte in Occident si Est, India si China.
Fabrica de covoare din matase „Hudjum” - Arta teserii covoarelor de matase este una dintre cele mai vechi din regiune. Veti vedea multe covoare frumoase de matase, realizate manual de maestri uzbeci din Samarkand. In mare parte, fetele tinere se ocupa de fabricarea lor. Ele picteaza firele, apoi le usuca si incep munca principala. Fabricarea unui covor poate dura de la 1 la 6 luni si uneori mai mult de un an. Depinde de dimensiunea si complexitatea modelului.
Complexul Shakhi Zinda (sec XIV–XV) „Orasul Mortilor” un complex de peste 20 de cladiri unice de diferite vechimi;
Mausoleul Gur Emir (XV sec) – mausoleul lui Amir Timur (Tamerlan), al mentorului sau Mir Sayyid Barak si al unor membri ai familiei lui Timur, monument unic de arhitectura.
Transfer la o casa traditionala pentru cina, unde puteti gusta mancaruri traditionale, puteti vorbi cu familia locala, puteti vedea pregatirea mesei nationale „Somsa” si va puteti bucura de atmosfera nationala uzbeca.
Cazare la acelasi hotel in Samarkand. 
ZIUA 7 – 18.04 - Samarkand
8:00 Dupa micul dejun ne continuam aventura miraculoasa in oras: Satul Konigil – Centrul de artizanat si hartie "Meros" cu Moara de Apa – producerea hartiei de Samarkand, lucrari ale olarilor si tamplarilor, procesul de fabricare a untului, painii si a preparatelor nationale traditionale.
Bazatul Siab – este unul dintre cele mai vechi si mai mari din Samarkand.
Moscheea Bibi Khanum (sec XIV) construita de Timur pentru a fi cea mai mare moschee din acea vreme. Arhitectii, mesterii si pictorii au finalizat-o in 5 ani;
Piata de artizanat „Hunardmanlik” - este situata in apropiere de Registan, pe locul unei vechi madrase care facea parte din complexul mausoleului;
Piata Registan (sec. XV-XVII) este formata din madrasele grandioase ale lui Ulugbek, Sher Dor si Tillya Kari. Registan este piata principala si cel mai cunoscut reper din Samarkand si din toata Asia Centrala.
Cina de ramas bun, apoi cazare la acelasi hotel in Samarkand. 
ZIUA 8 – 19.04 - Samarkand – ​​Bucuresti
3:00 transfer la noul aeroport – veritabila opera de arta (cladirea are forma unei carti deschise);
5:40 Plecare spre Istanbul cu zborul TK 373 si, dupa o escala de 4h30m, la orele 13:20 plecare mai departe catre Bucuresti cu zborul TK 1039. Noul aeroport din Istanbul va va oferi sumedenie de motive pentru care veti considera escala prea scurta chiar...
14:35 Sosire pe aeroportul Bucuresti Otopeni.

TARIFE:

Loc in camera dubla/twin

1585 EUR

A 3-a persoana in camera

la cerere

Camera single

Suplim 180 EUR

 Tariful include:
- 7 nopti cazare in hoteluri de 3*(late check in in Taskent, early check out in Samarkand);
- demipensiune pe intreaga perioada; mic dejun zilnic, pranz sau cina conform programului;
- bilete de avion Bucuresti – Taskent si Samarkand – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines (bagaj de cala inclus);
- taxele de aeroport;
- bilete de tren de mare viteza Taskent - Bukhara;
- toate transferurile aeroport-hotel-aeroport, hotel-gara-hotel;
- transportul local cu bus/minibus cu AC
- ghizii locali vorbitori de limba engleza (si rusa, la cerere)
- biletele de intrare la obiectivele incluse in program;
- show-ul folkloric in Bukhara;
- 1 sticla de apa minerala (0.5l) de persoana pe zi
- insotitor de grup roman
Tariful nu include:
- bauturile la pranz/cina;
- asigurarile medicala/storno de calatorie (recomandate);
- taxa pentru inregistrari video (la anumite obiective);
- Bacsisul pentru ghid si sofer (recomandat: 20 euro/pers/intreg programul)

Conditii de calatorie: pasaport valabil cel putin pana la sfarsitul lunii octombrie 2023; nu este necesara viza turistica.

Conditii de plata/anulare/modificare:
- Avans 200 euro/ persoana la rezervare;
-  Inca 600 euro/persoana pana la 15.02.2023
-  Diferenta pana la 15.03.2023

Sumele achitate in limita celor specificate mai sus sunt nereturnabile in caz de anulare; se pot face schimbari de nume pana la data emiterii biletelor (cca 31.03.2023), care insa nu modifica structura camerei deja rezervata.

Prezentare video Uzbekistan

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: fb_media_url

Filename: widgets/acqua-tmpl-media-youtube-01.php

Line Number: 87

Backtrace:

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/views/widgets/acqua-tmpl-media-youtube-01.php
Line: 87
Function: _error_handler

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/helpers/custom_helper.php
Line: 126
Function: view

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/controllers/Home.php
Line: 1355
Function: load_view

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/controllers/Home.php
Line: 894
Function: load_advanced_widget

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: fb_media_url

Filename: widgets/acqua-tmpl-media-youtube-01.php

Line Number: 95

Backtrace:

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/views/widgets/acqua-tmpl-media-youtube-01.php
Line: 95
Function: _error_handler

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/helpers/custom_helper.php
Line: 126
Function: view

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/controllers/Home.php
Line: 1355
Function: load_view

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/controllers/Home.php
Line: 894
Function: load_advanced_widget

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/index.php
Line: 315
Function: require_once

Solicita oferta