20px

Oferte Craciun 2023 Delta Dunarii

Pachetele pentru Craciun 2023 Delta Dunarii⭐includ 3/4 nopti cazare in perioada
23.12 - 27.12 cu regimul de masa specificat
la fiecare hotel din oferta

Ofertele pentru Craciun 2023 Delta Dunarii sunt afisate pe site pe masura ce acestea sunt disponibile.

Ne puteti solicita o oferta AICI

 

Delta Dunarii este limitata la sud-vest de podisul Dobrogei, la nord de cel al Basarabiei, iar in est se varsa in Marea Neagra. Delta Dunarii este traversata de paralela de 45° latitudine N si de meridianul de 29°, longitudine E. La nord, bratele Chilia si Musura formeaza granita cu Ucraina. Delta ocupa, impreuna cu complexul lagunar Razim-Sinoe 5050 km², din care 732 km² apartin Ucrainei, Deltei romanesti revenindu-i o suprafata de 2540 km². Este incadrata de limane si lacuri adiacente si cuprinde sute de lacuri intre brate, dintre care cateva zeci de mari dimensiuni. Datorita celor 67 milioane de tone de aluviuni aduse de Dunare, Delta Dunarii creste anual cu aproximativ 40 m².

Dunarea, ajunsa la Patlageanca se bifurca: Bratul Chilia la nord si Bratul Tulcea la sud, brat care mai apoi, la Furca Sfantu Gheorghe (in turceste Çatal Çedırlez uneori transcris in romana „Ceatal Sf. Gheorghe”) se desparte in Bratul Sulina si Bratul Sfantu Gheorghe.

Bratul Chilia, formeaza granita cu Ucraina, si transporta pe cursul sau, de o lungime de 104 km², 60% din apele si aluviunile Dunarii.

Bratul Sulina este situat in mijlocul Deltei si, spre deosebire de Chilia, are un curs rectiliniu, fiind permanent dragat si intretinut pentru navigatia vaselor maritime. Are o lungime de 71 km si transporta 18% din volumul de apa al Dunarii. Cursul Bratului Sfantu Gheorghe este orientat spre sud-est, si se desfasoara pe 112 km, transportand 22% din debitul Dunarii. La varsare formeaza insulele Sacalin considerate un inceput de delta secundara.

Delta Dunarii (cu exceptia deltei secundare a bratului Chilia) face traditional parte din Dobrogea, dar in Antichitate si Evul Mediu litoralul se afla mult mai la apus (intre Chilia Veche si Murighiol pe vremea lui Strabon, intre Periprava si Lacul Dranov in epoca bizantina), astfel incat hartile istorice care reprezinta Dobrogea cuprinzand toata Delta actuala, sunt geomorfologic false.

Tarifele prezentate mai jos sunt pentru doua persoane!

Video Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii

Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Cautati alte hoteluri sau perioade de cazare in Delta Dunarii
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie
Nume hotel
Data plecare
Data intoarcere

Harta Delta Dunarii

Solicita oferta