20px

DESCRIERE BARBADOS

Barbados este o tara insulara situat intre Marea Caraibelor si Oceanul Atlantic. Face parte din Antilele Mici.
ISTORIA: primii locuitori din Barbados erau amerindieni nomazi. Trei valuri au imigrat pe drumul catre America de Nord. Primul val a fost format de un grup de agricultori, pescari si olari care au ajuns in canoe din valea fluviului Orinoco, in Venezuela, in jurul anului 350. Populatia arawak a fost al doilea grup care a migrat dinspre America de Sud in anul 800. In secolul al XIII-lea, caraibienii au venit dinspre America de Sud in al treilea val de imigranti deplasand cele doua populatii anterioare si traind izolati pe insula.
Orasul vechi Bridgetown si garnizoana sa, din secolele XVII-XIX, au fost incluse in anul 2011 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Barbados este insula cea mai estica a arhipelagului Antilele Mici din Oceanul Atlantic. Spre deosebire de celelalte insule vecine, Barbados nu este de origine vulcanica, ci o iesire la suprafata marii a unor munti calcarosi, submarini. Punctul cel mai inalt al platoului calcaros al insulei este Mount Hillaby cu altitudinea de 336 m. De Barbados apartine si insulita din apropiere, Culpepper Island.

reduceri-early-booking


CLIMA:
Insula are o clima tropicala, cu o temperatura medie anuala de 26 °C. Precipitatii abundente exista numai in anotimpul ploios, care dureaza din mai pana in octombrie, cand ating in regiunile centrale mai inalte de pe insula o valoare de 2.000 mm. Cu toate acestea din cauza rocilor calcaroase poroase din adancime nu exista ape curgatoare pe insula. Barbados este amplasat in Atlantic, in regiunea unde bantuie uraganele.
FLORA SI FAUNA: In trecut toata insula era acoperita de paduri tropicale. In prezent exista numai mici regiuni paduroase in Turner's Hall Wood, (circa 18 ha). Padurile au disparut datorita extinderii culturilor agricole de trestie de zahar. Fauna insulei este destul de saraca, fiind reprezentata prin maimute, manguste, iepuri si soparle. In lunile aprilie si mai, broastele testoase isi depun ouale pe coasta marii. Pasarile sunt reprezentate prin colibri, papagali si o serie de pasari acvatice ca pescarusi si starci. In apropiere de tarmul insulei se pot intalni pesti zburatori, baracude si pesti papagal.
Statul Barbados este divizat in unsprezece parohii: Christ Church,  Saint Andrew,  Saint George, Saint James, Saint John, Saint Joseph, Saint Lucy, Saint Michael, Saint Peter, Saint Philip, Saint Thomas.
St. George si St. Thomas, localizate in mijlocul insulei sunt singurele parohii care nu au acces la ocean.

LIMBA OFICIALA: Engleza

MONEDA OFICIALA: Dolar Barbados

IMPORTANT:
- C
etatenii romani nu au nevoie de viza de intrare pentru a calatori in Barbados in scop turistic, pentru o perioada care nu depseste 90 de zile.
Atenţie! In cazul curselor aeriene cu escala pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, este necesar sa obțineti, in prealabil, o viza de tranzit pentru SUA.
- Este obligatorie asigurarea medicala valabila pe intreaga perioada a sederii.

 

Page rendered in 0.2095 seconds using 1.32 of memory.
Solicita oferta