20px

Descriere Bonaire

BONAIRE

Bonaire este a doua cea mai mare insula din fostele Antile Olandeze si este situata in Marea Caraibilor, la 80 km nord de Venezuela.

Are o suprafata de aproximativ 290 km² si o populație de aproximativ 17.000 locuitori. In componenta sa intra si o insula foarte mica, nelocuita, situata in vest, denumita Micul Bonaire, cu cei 6 km² in plus ai sai.

Impreuna cu Bonaire si Curaçao formeaza Antilele Leeward Olandeze, cunoscute ca “ABCul exotic”. Bonaire a facut parte din Antilele Olandeze pana in 2010, cand a devenit teritoriu dependent, apartinand Regatului Tarilor de Jos.

Peisajul este plat si stancos si, datorita precipitațiilor anuale scazute, Bonaire are un climat de desert destul de arid. Este cea mai putin dezvoltata insula din grupul insulelor ABC, insa este cea mai "eco-friendly" si se observa o grija deosebita pentru a nu deranja, cu facilitati ultra-moderne si o viata de noapte intensa, infrastructura fragila a coralului ce o inconjoara si linistea insulei. Parcul marin intemeiat in 1979 a ajutat la pastrarea plajelor salbatice si a apelor sigure.

Harta Bonaire

 

LIMBA OFICIALA: olandeza; localnicii vorbesc “papamiento” (o combinatie a limbilor olandeza, spaniola, portugheza si engleza); de asemenea se vorbeste engleza si spaniola

MONEDA OFICIALA: Dolar American (USD)

CLIMA SI CAND SA MERGI IN BONAIRE: clima este tropical marina, insorita.

Pozitionarea insulei la 12 grade nord de ecuator ii confera un climat relativ uniform pe tot timpul anului, fiind in afara zonei de actiune a uraganelor, deci o destinatie de vacanta ce poate fi abordata in orice luna. Temperaturile medii anuale oscileaza intre 27 – 28 grade C. Ploile sunt de scurta durata si apar in principal in intervalul octombrie - ianuarie.

Popularitatea apelor este subliniata de festivalurile de pe insula, cele mai importante fiind in lunile aprilie, iunie si decembrie


TURISMUL:

Un adevarat sanctuar marin, fiind inconjurata de un recif de corali usor accesibil de la mal, insula este o destinatie ideala pentru fotografii subacvatice. In ultimii douazeci de ani a fost considerata cel mai bun loc din arhipelag pentru scubadiving si snorkeling, iar vanturile tropicale permanente creeaza conditii ideale pentru windsurfing.

Insa, datorita recifului de corali are putine plaje cu nisip. Dintre cele mai cunoscute amintim:  Lac Bay, Pink Beach si Windsock.

Insula nu este aglomerata, de aceea o recomandam turistilor in cautarea unei vacante linistite, relaxante dar si celor care prefera locurile mai putin explorate, cei care cauta aventura.

Puteti experimenta activitati dintre cele mai diverse cum ar fi drumetii, plimbari cu bicicleta sau echitatie. Pentru cei mai temerari recomandam rock climbing pe stancile calcaroase de unde se poate admira panorama intregii insule.

Pentru shopping si viata de noapte nu sunt foarte multe oportunitati, totusi in Kralendijk, capita insulei, vei gasi mai multe magazine, restaurante si cluburi.

Iguanele care se plimba alene pe plajele cu nisip fin sau care lenevesc la soare pe stancile din Washington Slagbaai National Park, populatiile de flamingo roz din laguna Goto Meer (aici sunt prezente cele mai colorate exemplare datorita climatului propice ce ofera o dieta bogata pentru penajul deosebit), pe langa alte peste 150 de specii de pasari, copacii Divi Divi renumiti pentru forma lor impresionanta, „Sanctuarul Magarului”, un parc natural cu 300 de magarusi rezidenti, panorama spectaculoasa de pe muntele Brandaris (cel mai inalt punct de pe insula), pesterile aflate in interiorul insulei, cat si bucataria extrem de diversa (acest fapt datorandu-se celor peste 70 de culturi diferite) sunt motive suficiente sa planificati o calatorie in Bonaire.

IMBRACAMINTE: se recomanda tinute lejere de vara. Totusi, pentru serile din decembrie pana in mai, precum și in restaurante unde este permanent pornit aerul condiționat, este bine sa aveti in bagaj si jachete usoare.

INFORMATII UTILE:

- cetatenii romani care calatoresc in Bonaire nu au nevoie de viza de intrare; regimul de vize este acelasi ca pentru Olanda; conditia generala este detinerea unui pasaport valabil

- este recomandata asigurarea medicala

- nu sunt obligatorii vaccinuri

Solicita oferta