20px

DESCRIERE CAMBODGIA

CAMBODGIA

Regatul Cambodgia este o tara din sud-estul Asiei, avand capitala la Phnom Penh.

Se invecineaza cu Thailanda la vest si nord-vest, Laos la nord-est si Vietnam la est si sud-est. La sud are iesire la Golful Thailandei.

Relieful Cambodgiei este dominat de raul Mekong, in khmer Tonle Thom ("raul cel mare") si lacul Tonle Sap ("lacul cu apa proaspata"), o sursa importanta de peste.

O mare parte a Cambodgiei se situeaza la nivelul marii, si ca o consecinta, raul Tonle Thom isi inverseaza directia varsarii in anotimpul umed, aducand apa inapoi in lacul Tonle Sap si provocand astfel inundatii. De asemenea, o mare parte consta in vaste suprafete plate si aproape jumatate din teritoriu este acoperit de paduri. Aceste suprafete sunt marginite la sud de muntele Kardemumma si muntele Elefantului. Muntii Dangrek din nord marchează granita cu Thailanda.

Odata cunoscut ca Imperiul Khmer hinduist si budist, care stapanea cea mai mare parte a Peninsulei Indochinei intre secolul al XI-lea si al XIV-lea, Cambodgia de azi este rezultatul istoriei cumplite a ultimelor decenii, cu milioanele de crime infaptuite de regimul lui Pol Pot, razboiul civil si prezenta khmerilor rosii, care aproape au distrus acest popor.

Harta Cambodgia

 

Totusi Cambodgia are o mostenire fabuloasa, este un taram salbatic si neexplorat si o destinatie minunata pentru turisti. Arhitectural, artistic si cultural, Cambodgia poate concura cu majoriatatea tarilor asiatice mult mai bine exploatate turistic. Astfel aventurierii vor fi incantati de decorul natural uimitor, de triburile si cultura acestui popor. Aici poti veni sa faci trekking, mountain biking, plaja si sporturi nautice, sau pur si simplu sa explorezi. Cambodgia este pana la urma o destinatie exotica cu temple si jungla, cu rauri impresionante si mai ales cu minuni arhitecturale ce merita cu siguranta cunoscute. De aceea amintim de complexul de temple Angkor Wat, cea mai mare constructie religioasa de pe Planeta.

Angkor Wat, templu hindus din regiunea Angkor, la 5,5 km de orasul Siem Reap, construit la inceputul secolului al XII-lea pentru un rege local, reprezinta un model de arhitectura khmera de cel mai inalt nivel. Este cel mai bine pastrat loc arheologic, de la infintarea sa, si cel mai important centru religios (initial fiind hindus, dedicat zeului Vishnu, apoi devenind budist). Este cel mai mare complex monumental religios din lume si reprezinta simbolul Cambodgiei, cel care apare si pe steagul national. De asemenea este principala atractie a tarii pentru vizitatori.

MONEDA NATIONALA: Riel cambodgian (KHR); 1 EUR = 4574 KHR; se accepta peste tot dolari americani (USD)

LIMBA LOCALA: khmer, engleza si franceza sunt vorbite pe scara larga.

RELIGIE: Buddhismul este religia predominanta.

Clima si cand sa mergi in Cambodgia: clima musonica. Temperaturile tot anul sunt cuprinse intre 30-34 °C. Sezonul turistic tine din noiembrie pana in martie, atunci cand vremea este de obicei buna. La sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie, vegetatia este inca luxurianta dupa ploile cazute si sunt mai putini turisti. Sezonul ploios este intre aprilie si septembrie.

ALTE DETALII DESPRE CAMBODGIA:

  • Cambodgia se confrunta cu numeroase probleme ce tin de mediul inconjurator. In sate oamenii nu au de cele mai multe ori acces la apa potabila; in orase populatia se confrunta cu poluarea excesiva, ce se datoreaza administrarii ineficiente a resturilor industriale, deşeurilor si apelor menajere. Zone impadurite au inceput sa fie afectate din cauza exploatarilor ilegale sau despaduririlor in vederea obtinerii de teren arabil. De asemenea, rezervele de peste din lacul central s-au redus considerabil ca urmare a pescuitului excesiv, iar distrugerea mediului a dus la periclitarea multor specii de animale;
  • la temple sau alte cladiri religioase nu sunt acceptate umerii si genunchii goi

ALTE INFORMATII:

- diferenta de fus orar GMT +4h vara si +5h iarna
- nu este obligatoriu nici un vaccin
- cetatenii romani care calatoresc in Regatul Cambodgiei trebuie sa detina viza (pentru facilitarea obtinerii vizelor de intrare, guvernul cambodgian a introdus, incepand cu data de 1 noiembrie 2014, sistemul electronic de acordare a vizelor turistice "e-VISA", cu o singura intrare, valabila 30 de zile; aceasta viza poate fi obtinuta si direct la sosirea pe aeroporturile internationale cambodgiene si la celelalte puncte de trecere ale frontierei internationale; costul unei vize turistice este de 20 USD
- este necesar pasaport normal valabil minim 6 luni de la data incheierii derularii programului
- este recomandata asigurarea medicala.

Solicita oferta