20px

DESCRIERE COSTA BRAVA

Costa Brava este situata la nord de Barcelona, in provincia Catalunia. Zona se caracterizata prin complexitate si diversitate, atat peisagistic, cat si din punct de vedere al serviciilor turistice. Kilometrii intregi de plaje cu nisip auriu, ape cristaline si multa vegetatie mediteraneeana reprezinta atuuri de necontestat ale statiunilor de aici.

Pe tot parcursul vacantei, turistii pot beneficia de o oferta larga de servicii suplimentare si divertisment: cazinouri, sali de concerte, sporturi nautice, parcuri acvatice, jeep safari, corida, echitatie si petreceri cu specific spaniol.

Exoticul si fascinantul oras Barcelona, situat la o distanta de 50–80 km maxim fata de toate statiunile din aceasta zona, constituie un avantaj in plus pentru o vacanta reusita. Pe parcursul unui sejur pe Costa Brava, se poate vizita intr-o zi si Barcelona, pe cont propriu sau alegand unul dintre programele noastre optionale.

Costa Brava este o regiune de coasta in nord-estul Cataloniei, in provincia Girona. Aceasta se intinde pe 200 km de-a lungul litoralului ce consta dintr-o multime de orasele si comune. Uimitoare este combinatia dintre munte si mare, in urma careia Ferrana Agulio a numit locatia „Costa-Brava” (Malul Stancos).

Costa Brava este completata de golfuri pitoresti cu plaje atragatoare, cu o mare densitate de statiuni (Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Palamos, Pineda deMar, Rosos) si intregeste spre nord, pana la frontiera cu Franta, lantul coastelor spaniole. Cele mai cunoscute statiuni din Costa Brava sunt: Santa Susana, Lloret del Mar, Malgrat de Mar si Tossa de Mar.


reduceri-early-booking


TEMPERATURI

Clima este evident influentata de Marea Mediterana si, drept urmare, este foarte blanda si placuta.

Climatul este mediteranean, cu veri calde si insorite si ierni blande si umede, cu aproximativ 300 de zile cu soare intens, avand o medie de 11 ore de soare pe zi in timpul verii.

Temperatura apei este de regula mai mare decat cea a aerului, situandu-se undeva in jur de 21 °C in iunie si octombrie, iar in august atinge 25 °C.  in cea mai rece luna a anului, ianuarie, temperaturile ating 16 ° C.

Coasta este bine cunoscuta pentru climatul bland de aici, facand din ea o destinatie ideala pentru turisti atat vara cat si iarna. Majoritatea locuitorilor Barcelonei si Gironei prefera pe timpul verii sa se refugieze pe aceste coaste deoarece temperaturile sunt extraordinare.

STATIUNI

reduceri-early-booking
reduceri-early-booking
reduceri-early-booking


LLORET DEL MAR

Lloret de Mar este cea mai cunoscuta statiune din Nordul Barcelonei, la o distanta de 65 km de metropola spaniola. Lloret este considerat un loc perfect de vacanta pentru toate categoriile de varsta. Cele 2 plaje Fenals si Lloret, zona de promenada, centrul vechi si Parcul Acvatic se numara printre atractiile acestei statiuni cunoscute si pentru viata de noapte extrem de agitate din timpul verii. Oferta turistica este vasta, putand satisface si pe turistii cei mai exigenti. Istoria, arta, arhitectura, posibilitatea de practicare a diferitelor sporturi, inclusiv un raport excelent cu marea, vine sa ajute infrastructura turistica.

 TOSSA DE MAR

Tossa de Mar este cunoscuta ca fiind perla statiunilor de pe Costa Brava avand un peisaj incantator in care marea se imbina cu coasta stancoasa plina de pini si flori. Stradutele inguste din centrul vechi al orasului sunt pline de restaurante si magazine, iar micile golfuri sunt locuri ideale pentru a innota in apa cristalina a Marii Mediterane.

SANTA SUSANNA


Santa Susanna se afla pe Costa Brava, la 14 km sud de Lloret de Mar si la 65 km de Barcelona. Este o statiune animata, foarte atractiva pentru familii. Aflandu-se chiar in fata unor dealuri impadurite, Santa Susanna ofera atat un vechi oras autentic cat si o statiune moderna cu numeroase facilitati.

MALGRAT DEL MAR


Statiunea Malgrat del Mar este situata la 61 km de Barcelona, aflata in capatul sudic al Costa Brava. Aceasta este situata la cativa km nord fata de Santa Susanna.

Obiectivul principal al zonei il reprezinta plaja, impartita de mici stanci in mici golfulete. Plaja are o promenada placuta, cu multe baruri si restaurante.
Cele mai bune restaurante insa, se afla in orasul vechi, care are o mica piateta, o piata si gradini atractive.
Viata de noapte nu este foarte animata insa puteti recomanda turistilor sa faca o vizita in statiunile invecinate Santa Susana, Blanes sau Calella.

CALELLA

Statiunea Calella se afla la 50 km de Barcelona.

Turistii nu pot pierde ocazia de a vizita biserica Sfanta Maria (constructie neoclasica), Casa de los Salvador (sec. XIV), Casa Sivilla (sec. XVI), capelele San Quirze si Santa Julita. Parcul Dalmau este perfect pentru odihna si plimbari in aer liber. Pasajul Maritim conduce calatorul catre zona Farului ; aceasta constructie marinareasca, transformata in simbolul orasului, se ridica pe un postament care domina toata coasta.

Situata la mai putin de o ora de Barcelona, Costa Brava ramane una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta din Spania. Plajele superbe, preturile decente, mancarea delicioasa, precum si numeroasele atractii turistice aduc un plus de farmec statiunii Costa Brava.

Incepand cu anii 50 a inceput dezvoltarea turistica a regiunii , treptat devenit o atractie deosebita pentru turistii englezi dar si din Europa Nordica.

Datorita climei si conditiilor excelente de plaja, turismul s-a dezvoltat continuu.

Cele mai vizitate localitati sunt Tossa de Mar si Lloret de Mar ambele fiind accesibile din Barcelona.

Cursele charter din Romania aterizeaza pe Aeroportul International Barcelona, cunoscut si sub numele de El Prat de Llobregat,ce se afla la 13 km sud-vest de centrul orasului. El Prat este cel mai aglomerat aeroport din Barcelona, anual fiind tranzitat de peste 30 milioane de vizitatori.

Daca turistii doresc sa inchirieze o masina, in aeroport se afla 5 companii ale caror oferte au preturi competitive: Avis, Europcar, Hertz, National Atesa, Sixt.

Pentru a ajunge in centrul orasului, pot alege sa calatoreasca cu autobuzul express Aerobus. Acesta pleaca din fata terminalului Plecari, calatoria dureaza 25-30 minute, iar pretul unui bilet este 5.30 euro (1 calatorie) si 9.15 euro (dus-intors). Biletul dus-intors este valabil doar 9 zile.

Tot de la aeroport pleaca si trenul RENFE care face legatura intre El Prat si centrul orasului. Costul unui bilet este 3.15 euo, iar calatoria dureaza 25 minute.

 
Solicita oferta