20px

DESCRIERE GERMANIA

Germania este un stat in Europa Centrala. Face parte din organizatii internationale importante, precum: Consiliul Europei (1951), OCDE, Uniunea Vest-Europeana (1954), NATO (1955), Uniunea Europeana (1957), ONU (1973), OSCE, si din zona euro.
Se invecineaza: la nord - cu Marea Nordului, Danemarca si Marea Baltica; la est - cu Polonia si Republica Ceha; la sud - cu Austria si Elvetia; iar la vest - cu Franta, Luxemburg, Belgia si Olanda.
Teritoriul Germaniei acopera 357.021 de kilometri patrati (137.847 mile patrate), intr-o zona cu climat temperat. Germania are cea mai mare populatie dintre statele membre ale Uniunii Europene (82 de milioane de locuitori). Germania are o lunga istorie de contributii majore la cultura lumii, variind de la arte, la multe aspecte banale ale vietii de zi cu zi. Germania este o republica federala parlamentara alcatuita din 16 state numite Landuri. Capitala federala si cel mai mare oras este Berlin.

 

Industria germana este una din cele mai dezvoltate din lume. Germania este unul din principalele state exportatoare, detine o pozitie-cheie in Uniunea Europeana si mentine o multitudine de parteneriate stranse la nivel global. Cercetarea stiintifica si tehnologica din Germania este recunoscuta ca cercetare de varf, la nivel mondial. Germania a fost un membru fondator al Comunitatilor Europene in 1957, care a devenit Uniunea Europeana in 1993. Acesta face parte din Spatiul Schengen, si a devenit un co-fondator al zonei euro in 1999. Germania este membru al Organizatiei Natiunilor Unite, NATO , G8, G20, si OCDE.
Cunoscuta pentru istoria si cultura sa bogata, Germania a produs numerosi artisti, filozofi, muzicieni, antreprenori, oameni de stiinta si inventatori.

GEOGRAFIE
Teritoriul Germaniei acopera 357,021 km², dintre care 349223 km² sunt terenuri, relieful fiind preponderent muntos, iar 7798 km² sunt ape. Se plaseaza, dupa suprafata, pe locul sapte in Europa si pe locul 63 la nivel global. Altitudinea variaza de la altitudinile Muntilor Alpi (cel mai inalt punct: Zugspitze la 2962 metri) in sud, pana la tarmurile Marii Nordului (Nordsee), in nord-vest si Marea Baltica (Ostsee), in nord-est. Intre acestea se afla zonele de munte impadurite din Germania Centrala si terenurile joase din nord (cel mai jos punct: Wilstermarsch la 3.54 metri sub nivelul marii), traversate de cateva fluvii ale Europei, precum Rinul, Dunarea si Elba. Germania are cele mai multe granite cu tarile europene, decat oricare alt stat din Europa. Se invecineaza in nord cu Danemarca, in est cu Polonia si Republica Ceha, in sud cu Austria si Elvetia, in sud-vest cu Franta si Belgia iar in nord-vest cu Olanda. Capitala Germaniei este Berlin.

reduceri-early-booking
reduceri-early-booking
reduceri-early-booking


CLIMA

Germania are o clima temperata, cu o temperatura medie anuala de 9 °C. Temperatura medie in ianuarie variaza de la -6 °C pana la +1 °C (in functie de localitate si altitudinea ei), in timp ce temperatura medie a lunii iulie variaza intre 16 si 20°C. Precipitatiile sunt mai mari in sud, unde se inregistreaza 1.980 mm pe an, majoritatea sub forma de zapada. Peisaj alpin in Bavaria Majoritatea Germaniei are o clima temperata, in care predomina vanturile vestice umede. Clima este moderata de Curentul Atlanticului de Nord, care este extinderea nordica a Curentului Golfului. Aceasta apa calda afecteaza zonele riverane Marii Nordului, inclusiv zona de-a lungul Rinului, care se varsa in Marea Nordului. In consecinta, in partea de nord si nord-vest, clima este oceanica; ploile cad pe parcursul intregului an, cu un maxim in timpul verii. Iernile sunt blande, iar verile tind sa se raceasca, desi temperaturile pot depasi 30° C (86° F) pentru perioade prelungite. In zonele estice, clima este mai mult continentala; iernile pot fi foarte reci, verile pot fi foarte calde, iar adesea sunt consemnate perioade de seceta. Germania centrala si de sud sunt regiuni de tranzitie, care variaza de la o temperatura moderat oceanica la continentala, iar temperaturi pot depasi 30°C (86°F) pe timp de vara.

BIODIVERSITATE
Cerbul rosu este o specie raspandita larg in salbaticie. Din punct de vedere fitogeografic, Germania este partajata intre provinciile Atlanticului European si Europei Centrale a Regiunii Circumboreale in cadrul Regatului Boreal. Teritoriul Germaniei poate fi subdivizat in doua ecoregiuni: padurile montane mixte ale Mediteranei europene si reciful marin ale Atlanticului nord-estic. Majoritatea Germaniei este acoperita fie din teren arabil (33%), fie silvicultura si regiune paduroasa (31%). Numai 15% este acoperit de pasuni constante. Aproximativ o treime din teritoriul Germaniei este acoperit de paduri: Muntii Padurea Turingiei plantele si animalele sunt, in general, comune celor din perioada medievala. Fagi, stejari, si alte esente de foioase constituie o treime din paduri; padurile de conifere sunt in crestere ca urmare a reimpaduririlor. Molidul si bradul predomina in muntii de sus, in timp ce pinul si laricele se gasesc in sol nisipos. Exista multe specii de ferigi, flori, ciuperci, si muschi. Pestii abunda in rauri si in Marea Nordului. Printre animalele salbatice, se gasesc cerbul, mistretul, muflonul, vulpea, bursucul, iepurele, si un numar mic de castori. Diverse pasari migratoare strabat Germania primavara si toamna. Parcurile nationale ale Germaniei includ Parcurile nationale Wattenmeer, Parcul national Jasmund, Parcul national Vorpommersche Boddenlandschaft, Parcul national Müritz, Parcul national Unteres Odertal, Parcul national Harz, Parcul national Sächsische Schweiz si Bayerischer Wald.
Germania este cunoscuta pentru numeroasele sale gradini zoologice, parcurile faunei salbatice, acvarii, si parcuri de pasari, mai mult de 400 de gradini zoologice si parcuri de animale sunt administrate in aceasta tara, numar care o plaseaza pe primul loc in lume.

reduceri-early-booking
reduceri-early-booking
reduceri-early-booking


Gradina zoologica de la Berlin este cea mai veche gradina zoologica din Germania si detine cea mai numeroasa colectie de specii din lume.
 Germania este cunoscuta pentru constiinta propriului mediu inconjurator. Multi germani considera cauzele antropice a fi un factor semnificativ la incalzirea globala. Germania participa, in cadrul Protocolului de la Kyoto si in alte tratate de promovare a biodiversitatii, aplicand riguros standardele de emisii scazute, programele de reciclare si utilizare a energiei regenerabile si sprijinind dezvoltarea durabila la nivel global.
Guvernul german a initiat numeroase activitati pentru reducerea emisiilor iar totalul emisiilor tarii sunt in descrestere. Cu toate acestea, emisiile de dioxid de carbon pe cap de locuitor din Germania sunt printre cele mai ridicate din UE, desi ele sunt semnificativ mai mici decat cele din Australia, Canada, Arabia Saudita si Statele Unite. Emisiile provenite din industrie si utilitatile de ardere a carbunelui contribuie la poluarea aerului. Ploile acide care rezulta din emisiile de dioxid de sulf devasteaza padurile. Poluarea din Marea Baltica a apelor reziduale si a reziduurilor industriale de la rauri din fosta Germanie de Est au fost reduse. Guvernul cancelarului Schroder a anuntat intentia de a pune capat utilizarii energiei nucleare pentru producerea energiei electrice.
Germania lucreaza pentru respectarea angajamentelor UE pentru a identifica zonele de conservare a naturii, in conformitate cu Directiva de Habitat a Uniunii Europene privind flora si fauna. Ca urmare a incalzirii globale, ultimii ghetari din regiunea alpina a Germania se topesc. Pericole naturale sunt inundatiile de primavara si vijeliile furtunoase care au loc in toate regiunile.

 DEMOGRAFIE
 Populatia teritoriilor germane 1800–2000 si populatia imigranta intre 1975–2000. Cu o populatie de 82 de milioane de locuitori, Germania este cea mai populata tara din Uniunea Europeana. Rata fertilitatii este una din cele mai scazute din Europa, cu doar 1.41 de copii pentru fiecare femeie. Germania are numeroase orase mari, cele mai populate fiind Berlin, Hamburg, Munich, Koln, Frankfurt si Stuttgart. Cea mai mare conurbatie este regiunea Rhein-Ruhr (12 milioane), inclusiv Dusseldorf (capitala Renaniei de Nord-Westfalia) si orasele Koln, Essen, Dortmund, Duisburg si Bochum. Berlin este cel mai mare oras, cu o populatie de 3,2 milioane de locuitori. 

RELIGIE 
Domul din Koln pe malul raului Rin este unul din patrimoniul mondial UNESCO. Crestinismul este cea mai numeroasa confesiune religioasa din Germania, cu 52 de milioane de practicanti (64%), 26.5 de milioane sunt protestanti (32.3%) iar 25.5 de milioane sunt catolici (31.0%). A doua religie numeroasa este Islamul cu 4.3 milioane de adepti (5%), urmata de Budism si Iudaism, amandoua avand aproximativ 200.000 de credinciosi (c. 0.25%). Hinduismul are 90.000 de credinciosi (0.1%) iar Sikismul 75.000 (0,09%). Celelalte comunitati religioase din Germania au mai putin de 50.000 (sau mai putin de 0.05%) de practicanti. Aproximativ 24.4 de milioane de germani (29.6%) nu si-au declarat religia. 

  LIMBI
 Germana este limba oficiala si predominant vorbita in Germania. Este una din cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, precum si una din cele trei limbi de lucru ale Comisiei Europene, alaturi de engleza si franceza. Limbile native minoritare recunoscute sunt daneza, sorabele, romani si frizonele. Acestea sunt protejate oficial de Carta Europeana a Limbilor Minoritare sau Regionale. Cele mai utilizate limbi de imigranti sunt turca, polona, limbile balcanice si rusa.

INFRASTRUCTURA
Portul de la Hamburg este al doilea mai mare port din Europa. Germania este un punct central de transport important, datorita pozitiei sale centrale. Acest lucru poate fi observat in retelele numeroase si moderne de transport. Reteaua extinsa de autostrazi care se plaseaza pe locul trei la nivel mondial dupa lungimea totala si este caracterizata prin lipsa de limita a vitezei pe majoritatea drumurilor. Germania a construit o retea policentrica a trenurilor de mare viteza. InterCityExpress sau ICE este categoria cea mai avansata de servicii Deutsche Bahn si opereaza in orasele germane majore, precum si in destinatii spre tarile vecine. 

reduceri-early-booking
reduceri-early-booking
reduceri-early-booking


TURISM

Turismul in Germania a evoluat progresiv dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Obiectivele turistice variaza de la destinatii rurale pana la hoteluri de lux. Turismul rural este dezvoltat in sudul tarii, in landul Baden-Württemberg, acolo unde sunt plantate culturi ca vita-de-vie si pomi fructiferi. Turismul urban, respectiv, infloreste in centrele urbane de tipul orasului Bremen. Turistii admira monumentele arhitecturale de tipul cladirii Reichstagului sau Noului Castel.
Oaspetii tarii pot calatori pe cale maritima si fluviala. Orasele principale in acest sens sunt Rostock (oras cu iesire la mare) si Frankfurt (situat pe raul Main).
Cea mai renumita sarbatoare este Oktoberfest, festivalul berii, care aduna an de an mii de iubitori ai acestei bauturi.

REGIUNI DIN GERMANIA
Germania poate fi impartite in aproximativ 13 regiuni diferite, fiecare cu calitati si caracteristici unice.
Berlin si Brandenburg – Berlinul este un vibrant centrul de afaceri si de divertisment, ce surprinde ritmul rapid al tarii, in timp ce Brandenburg este mai potolit si aminteste vizitatorilor din trecutul Prusac al tarii.
Saxonia – Aceasta zona se promoveaza ca o destinatie de arte si are unele dintre cele mai impresionante peisaje din Germania.
Saxonia-Anhalt si Harz – Aceasta zona este o combinatie interesanta de terenuri agricole, si orase post-industriale.
Turingia – O zona foarte linistita si relaxanta.
Bavaria – Bavaria poate fi de fapt impartita in cateva zone mai mici. Multe din lucrurile percepute drept „germane” (produse alimentare, bere, si imbracaminte) au originea in acesata zona. Bavaria este, de asemenea, un important centru de afaceri si centru industrial, casa Alpilor, si o zona culturala majora.
Baden-Württemberg – Una dintre cele mai bogate regiuni din Germania, combina terenuri agricole cu industriile majore si de afaceri. Mai multe tipuri de mari universitati sunt de asemenea, in zona.
Padurea Neagra – Aceasta zona se ridica la nivelul imaginat si portretizat de fratii Grimm in basme.
Renania-Palatinat si Saarland – Aceasta zona a fost o ruta comerciala importanta care dateaza din epoca romana. In timp ce unele zone au fost industrializate, este cunoscuta mai ales pentru podgoriile si peisajele sale.
Hesse – Frankfurt este un centru financiar european major, in timp ce orasele din jur au case si catedrale ca in povestile cu Hansel si Gretel si o atmosfera relaxata.
Renania de Nord-Westfalia – zona cea mai populata din Germania si un centru industrial si economic major.
Saxonia Inferioara si Bremen – Aceasta zona este cunoscuta ca si casa celor de la Volkswagen. Zona e considera a fi destul de plictisitoare.
Hamburg si Schleswig-Holstein – Aceasta zona este o combinatie de orase comerciale portuare industrializate si statiuni de vacanta pe plaja.
Mecklenburg-Pomerania de Vest – Aceasta este zona cea mai putin populata din Germania si este casa, celor mai populare plaje din tara.

Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Hotel title Hotel subtitle
Cauta zbor catre Germania in perioada dorita
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie
Data plecare
Data intoarcere
Solicita oferta