20px

DESCRIERE GUADELUPA

GUADELUPA

Guadelupa (Guadeloupe in franceza) este un arhipelag in partea estica a Marii Caraibilor, ce face parte din Departamentul regiunilor de peste mari al Frantei (DOM). Din punct de vedere geografic este localizata in Insulele Leeward, facand parte din Antilele Mici, la 600 km nord de coastele Americii de Sud si la 600 km est de insula Hispaniola (Haiti si Republica Dominicana). Are o suprafata de 1.628 km² si se pozitioneaza intre insula Antigua, la nord, si insula Dominica, la sud.

Arhipelagul Guadelupa este format din doua insule principale: Basse-Terre si Grand-Terre, separate printr-un canal ingust numit „Raul Sarat” si cateva insule mai mici adiacente: Insula La Desirade, Insula Marie-Galante si Insulele Les Saintes (un arhipelag format din 9 insule din care doar doua sunt locuite). Basse-Terre se intinde pe o suprafata de 848 km² si are un relief abrupt vulcanic (vulcanul Soufriere, aflat inca in activitate, este cel mai inalt punct din Guadelupa, 1467 m). Grande-Terre se intinde pe o suprafata de 588 km² si are un relief format din dealuri si campii plate.

Harta Guadelupa

 

Insula Guadelupa, privita de sus, in forma de fluture, este inconjurata de un recif de corali si binecuvantata cu un peisaj de o frumusete rara. Fauna salbatica, mirosul de orhidee salbatica si plajele caraibiene dau impresia edenului.

Grande-Terre dispune de un numar mare de plaje cu nisip fin si lagune de o calitate deosebita. De asemenea recomandam o plimbare prin Point a Pitre, cel mai mare oras, care merita explorat pe jos, datorita numeroaselor buticuri si magazine cu produse diversificate. Totodata viata de noapte este destul de ofertanta aici, oferind de la cluburi zgomotoase, la spectacole de dans si cazinouri.

Basse-Terre are un relief predominant muntos si este acoperita de paduri tropicale, asadar locul perfect pentru iubitorii de natura. Parcul National este impresionant, adapostind diverse specii de pasari exotice, plante luxuriante, cat si o gradina zoologica uriasa. De asemenea iubitorii sportului pot incerca aici scuba-diving, navigatie, hiking, golf si tenis.

Există cateva festivaluri internationale organizate aici, foarte apreciate, precum Festivalul Marie Galante sau festivalul de blues creol, cu muzica locala (o combinatie a unor elemente din cultura franceză, africana si indiana), dansuri (foarte senzuale de altfel) si gastronomie.

Limba oficiala: franceza

Moneda oficiala: euro; se accepta aproape peste tot (hoteluri, restaurante, magazine) carduri de credit (VISA, MasterCard, American Express).

Clima: Guadelupa se bucura de un climat tropical moderat de alizee. Sezonul de plaja dureaza din decembrie pana in mai (chiar si in aceasta perioada pot exista cateva „dusuri” de ploaie, de obicei nu mai mult de 2 ore pe zi) si cel ploios din iunie pana in noiembrie cand apare pericolul uraganelor ce vin dinspre Atlantic.

Sanatate: este recomandat kit individual de prim ajutor si intocmirea unei asigurari medicale de calatorie; nu sunt obligatorii anumite vaccinuri;

Imbracaminte: se recomanda imbracaminte lejera, ochelari de soare si protectie solara; interzis "topless".

Taxe locale: aproximativ 1 EUR/persoana/noapte (se achita la hotel)

Informatii utile:

- diferenta de fus orar GMT -6h vara si -5h iarna
- la check-in in hotel se blocheaza o suma de pe card (pentru eventuale cheltuieli)
- atentie la arici de mare si copacii Manchineel (ale caror frunze si fructe sunt deosebit de toxice);
- pentru zonele cu recif se recomanda incaltaminte adecvata de baie

Solicita oferta