20px

DESCRIERE MALAEZIA

Malaezia

Situata in sud-estul Asiei, Malaezia este formata din doua regiuni: Malaezia Peninsulara si Malaezia de Est, acestea fiind despartite de Marea de Sud a Chinei. Se poate calatori intre cele doua regiuni cu vaporul sau avionul.

Din Malaezia Peninsulara fac parte cele mai importante orase cum ar fi capitala Kuala Lumpur si centrul administrativ federal Putrajaya. Malaezia de Est este o regiune mai putin exploatata turistic, unde inca traiesc multe triburi, si unde natura si-a pastrat frumusetile intacte.

Fiind o locatie strategica intre Oceanul Indian si Marea Chinei de Sud, Malaezia a fost locul de intalnire pentru comerciantii si calatorii din vest si est. Istoria sa este o interactiune continua cu puteri si influente exterioare, asadar secolele de comert au dus la un amestec de malaez, chinez, indian si cultura tribala indigena, un loc ce starneste curiozitatea vizitatorilor.

Insule tropicale cu plaje albe nesfarsite si marea cu corali asteapta sa fie explorate. Munti si parcuri nationale, urangutanii, cele mai vechi paduri tropicale din lume, zgarie-norii din orase si templele si moscheele maiestuoase tenteaza pana si pe cel mai exigent turist.

Harta Malaezia


Capitala Kuala Lumpur este cel mai mare oras si centrul cultural si economic al tarii. Gazduieste cele mai importante obiective turistice: cladirea Parlamentului, simbolul democratiei in Malaezia si Turnurile Gemene Petronas, desemnate drept cea mai inalta cladire din lume inainte de construirea turnului Burj Khalifa din Dubai.

Langkawi este un arhipelag de 104 insule in Marea Andaman, la aproximativ 30 km in largul coastei de nord-vest a Malaeziei. In Langkawi exista 2 zone insulare: Insulele de Sud foarte vizitate de turisti si Insulele de Nord-Est fara trafic turistic. Unele dintre cele mai popuplare plaje din Langkawi sunt Pantai Cenang, Pantai Tengah, Burau Bay, Pantai Kok si Datai Bay. Pantai Cenang este o plaja pitoreasca cu intinderi aparent nesfarsite de nisip alb si fin. Aici veti gasi numeroase restaurante si baruri unde va puteti petrece serile ascultand muzica live si observand apusul de soare. Pantai Tengah gazduieste o multitudine de hoteluri, baruri fiind mai putine, iar din acest motiv este mai putin aglomerata seara. Golful Burau Bay, care are un afloriment stancos, este locul preferat al pasarilor migratoare din Langkawi. Pantai Kok este o plaja linistita, cu un fundal de dealuri de calcar. La 1 iunie 2007, Langkawi a primit din partea UNESCO, statutul de World Geopark.

Penang este o insula situata in largul coastei de nord-vest a peninsulei. Aici veti putea vizita George Town - capitala, ce atrage cu numeroasele case si biserici din secolul al-XIX-lea, temple si moschei coloniale, pentru care a fost desemnata Patrimoniu Mondial UNESCO sau micutul sat pescaresc Teluk Bahang sau cel mai mare templu budist din sud-estul Asiei Kek Lok Si - Temple of Supreme Bliss sau gradina botanica sau pur si simplu va puteti bucura de plaje minunate, si cel mai cunoscut resort este Batu Feringghi.


Atentie! pe plajele din Malaezia, in special in Penang - apar sporadic meduze si in functie de conditiile meteo apa este tulbure, astfel se recomanda evitarea scaldatului; de asemenea in unele zone din Sepang scaldatul este restrictionat.

Santatate: nu sunt obligatorii anumite vaccinuri, dar se recomanda profilaxia pentru malarie si evitarea muscaturilor de tantari (sprayuri impotriva insectelor, seara se recomanda pantaloni lungi si camasi cu maneca lunga).


Imbracaminte: sunt anumite impuneri pentru vizitarea templelor si moscheilor (sa fie acoperiti umerii si picioarele).

Clima: Malaezia se afla la tropice si anotimpurile depind de vanturile musonice, care in aprilie / mai si octombrie / noiembrie pe coasta de vest a peninsulei sunt violente si aduc ploi torentiale. Aici perioada optima de calatorie este in lunile de iarna europene decembrie - martie. Pe coasta de est, in regiunile Sabah si Sarawak sezonul ploios vine putin mai tarziu, in octombrie - februarie, prin urmare, aici perioada optima de calatorie este in lunile de vara europene.

Kuala Lumpur poate fi vizitat tot timpul anului (cu recomandarea de a se evita lunile mai ploioase, martie-aprilie si septembrie-noiembrie).

Temperaturile depasesc 30°C zilnic si destinatia este una ce poate fi vizitata tot timpul anului.

In timpul ploilor scurte si calde de vara, temperaturile scad la 28-29°C.

Trafic: in Malaezia se conduce pe stanga. Partea de vest are o infrastructura buna si toate
regiunile turistice sunt bine semnalizate. In Kuala Lumpur puteti folosi foarte rezonabil transportul feroviar, mai ales pentru a evita blocajele de trafic

Moneda oficiala: Ringgit malaezian (MYR) 1 EUR - echivalentul a aproximativ 4,2 MYR

Informatii utile:
- diferenta de fus orar GMT +6h vara si +7h iarna

- in Malaezia posesia de droguri se pedepseste cu moartea
- pe plaje costumul de baie complet este obligatoriu
- intre Romania si Malaezia exista un regim de scutire reciproca de vize pentru o perioada de maxim 90 de zile, in scopuri nelucrative.

Solicita oferta