20px

DESCRIERE MALDIVE

MALDIVE

MALDIVE este o tara insulara din Oceanul Indian, formata dintr-un grup de atoli, situat la sud-vest de India, in Marea Laccadivelor. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formeaza un teritoriu ce contine 1.192 de insule din care 250 sunt locuite.

MALDIVE
este cel mai mic stat asiatic, atat din punct de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume.

Cand ne gandim la Maldive ne imaginam un paradis: plaje cu nisip alb, lagune cu apa turcoaz, cu rezervatii de recifuri de corali, pesti multicolori, apusuri spectaculoase, care iti taie respiratia. Este intr-adevar o alegere minunata pentru o vacanta de neuitat. Insule salbatice sau resorturi de lux, vile moderne sau bungalow-uri pe apa sau spa-uri amenajate in fiecare resort, toate fac din Maldive o destinatie ideala pentru relaxare, departe de agitatia si stresul cotidian.In ceea ce priveste petrecerea timpului liber, resorturile ofera posibilitati pentru numeroase activitati, de la sporturile nautice (surfing, diving, ski nautic, snorkeling, se poate naviga sau pescuit in larg), pana la spa-uri (unde te poti rasfata la sauna, masaj si tratamente de frumusete, acestea din urma fiind efectuate cu alge si plante idigene). Insulele individuale din Maldive formeaza un ecosistem excepțional si sunt supuse legilor naturii, cum ar fi mareele sau alte conditii specifice sezonului. Intensitatea poate varia de la an la an, luandu-se de fiecare data masuri pentru prevenirea eroziunii plajelor. Pentru aceasta solicitam intelegere, recomandand folosirea papucilor.

Harta Maldive

Ari Atoll face parte din insulele naturale de atoli din Maldive si se afla intr-o continua dezvoltare turistica. A fost divizata in doua sectiuni din interese administrative: Ari Atoll de Nord si Ari Atoll de Sud.

Se afla la aproximativ 30 minute cu hidroavionul de capitala Male.

In Ari Atoll exista peste 20 de insule destinate statiunilor turistice, fiecare dintre ele avand facilitati de cazare şi recreere, scuba diving (activitate foarte populara în Maldive). Principalele statiuni sunt Ari Beach, Halaveli si Maayafushi.
Ari Atoll de Nord este format din sectiunea nordica a lui Ari Atoll, insulita naturală de atoli Rasdhoo, sau Rasdu Atoll, si insula Thoddoo, sau Toddu. Multe dintre insulele acestui atol au fost locuite inca din timpuri stravechi si au ramasite arheologice din perioada budista maldiviana.

Ari Atoll de Sud, sau Alifu Dhaalu Atoll este situata în partea sudica a lui Ari Atoll, iar aici se poate vizita o frumoasa si veche moschee, situata in insula Fenfushi.

Lhaviyani Atoll este o insula din Maldive, cu capitala la Naifaru. In total sunt 54 de insule, in Atoll, dintre care doar 4 sunt locuibile. Acestea sunt Naifaru, Hinnavaru, Kurendhoo si Olhuvelifushi. Atolul dispune de 4 statiuni: Kuredhu, Komandoo, Kanuhuraa si Palmbeach.

Nord Male Atoll in sudul lui Nord Male Atoll se afla Male, capitala insulelor Maldive. Aici se afla centrul turismului din Maldive, cu cel mai mare numar de statiuni. Este situat foarte aproape de aeroport si se pot vizita Muzeul National si Parcul Sultan, situat în apropierea muzeului, Hukuru Miski, o veche moschee, Moscheea Vinerea Mare, clubul Babuna. Pentru shopping exista Singapore Bazaar, cu produse locale, traditionale, dar si de import.
Facilitatile de cazare sunt numeroase, hotelurile fiind comfortabile şi oferind suficiente spatii de cazare.

Sud Male Atoll ofera turistului locuri exotice, incantatoare, dar si calatorii fascinante, experiente culinare si culturale deopotriva. Toate statiunile din insule ofera facilitati pentru practicarea diferitelor sporturi si facilitate de cazare numeroase.INGRIJIRE MEDICALA:
Exista spitale pe insula principala din Male si in unele statiuni cum ar fi: Sun Islanda Resort & Spa (South Ari Atoll) si Kuredu Islanda Resort (Lhaviyani Atoll), unde exista centre de sanatate bine echipate, deservite permanent de un medic. Pe Bandos (North Male Atoll), Kuramathi (Rasdhu Atoll) si Kuredu exista camere de decompresie. Pentru transportul medicamentelor reglementate prin Legea Narcoticelor este nevoie de un certificat medical.
CERINTE PRIVIND STAREA SANATATII SI VACCINURI:
Trusa dumneavoastra de prim ajutor trebuie sa contina toate medicamentele care va sunt necesare personal sau ar putea fi necesare. Cu cateva exceptii, ingrijirea medicala nu este garantata pe insulele turistice, fiind disponibila numai o trusa de prim ajutor. Trusa dumneavoastra ar trebui sa contina pentru orice eventualitate medicamente gastrointestinale, analgezice, antibiotic si un dezinfectant, precum si picaturi pentru urechi, spray / crema anti-tantari si pentru protectie solara (cu factor ridicat de protectie). Pentru transferurile cu durata mai mare, cu barca, recomandam sa aveti la dumneavoastra pastile impotriva raului de mare.

CLIMA SI CAND SA MERGI IN MALDIVE:
situate in apropiere sau direct sub Ecuator, insulele au in mod natural un climat tropical. Vegetatia verde se mentine tot parcursul anului. Temperaturile sunt in jurul valorii de 30°C, cele mai calduroase luni fiind aprilie / mai si noiembrie / decembrie. In timpul musonului de nord-est (decembrie-aprilie) este putina ploaie, dar musonul de sud-vest (mai-noiembrie) este caracterizat de precipitatii abundente.
Maldive este destinatia preferata a europenilor care vor sa faca plaja in perioada de iarna. Perioada decembrie-ianuarie este foarte aglomerata datorita disponibilitatii turistilor de a calatori de sarbatori. Din mai pana in noiembrie este perioada ploilor si furtunilor umiditatea fiind ridicata. Sezonul de varf este cuprins intre lunile decembrie si aprilie, in timp ce perioada cuprinsa intre lunile mai si octombrie este mai putin propice sejururilor, fiind cea mai ploioasa. Scufundari se pot face tot timpul anului iar sezonul pentru surf este in perioada martie - octombrie.

RELIGIE/CULTURA:
Localnicii insulelor Maldive sunt musulmani devotati.
SPORT: Toate centrele de scufundari, precum si cele de surfing si navigatie, lucreaza pe cont propriu. Pentru cei pasionati de aceste activitati trebuie mentionat faptul ca pot fi practicate numai cu respectarea intocmai a regulilor locale si a conditiilor medicale. Plata se efectueaza in USD, iar pe majoritatea insulelor aceasta este adaugata la factura hotelului.

LIMBA: Limba nationala este dhivehi, insa multi localnici vorbesc engleza. Izolat este de asemenea inteleasa si limba germana.

TAXE:
Se percepe o taxa locala (taxa de oras) in valoare de 8 USD / persoana / noapte, aceasta suma fiind de obicei inclusa in tariful hotelului. In cazul ofertelor de tip nopti gratuite turistilor li se va solicita plata taxei. Pentru copiii sub 2 ani aceasta taxa trebuie platita direct la hotel / copil / zi, dupa depasirea acestei varste fiind inclusa in tariful hotelului.

INFORMATII TRANSFER MALE - HOTEL/COMPLEX: Transferurile din Male catre complexul dumneavoastra vor fi efectuate cu barca rapida, hidroavionul sau avionul local si barca. Unele insule efectueaza o varietate de transferuri, informatiile fiind oferite de fiecare complex in parte. Respectarea orelor de transfer comunicate se bazeaza pe conditii meteorologice normale, fara intarzieri. Organizarea transferurilor trebuie efectuata zilnic in functie de numarul turistilor, inclusiv data si ora sosirii si a plecarii acestora, de aceea nu poate exista un orar regulat. Din moment ce numarul barcilor si al avioanelor de transfer este limitat, intarzierile nu pot fi intotdeauna evitate. In contextul programului prestabilit va rugam sa tineti cont ca dupa aterizarea in Male, formalitatile vamale, transferul bagajelor si check-in-ul pentru transferul cu avion / shuttle trebuie facute la terminalurile corespunzatoare.

ECOSISTEM:
In urma incalzirii globale, s-a observat totodata o incalzire a apelor ecuatoriale, care a condus la fenomenul cunoscut ca albirea coralilor. Din fericire, ecosistemul din Maldive se recupereaza de la an la an, coralii cresc din nou din belsug, iar Maldive detine inca unul dintre cele mai frumoase ecosisteme subacvatice de pe Terra. Acesta este motivul pentru care este necesara protejarea acestor conditii naturale unice. Retineti ca este interzisa capturarea sau exportul speciilor pe cale de disparitie de pesti, broaste testoase, corali sau scoici. Puteti contribui astfel la protejarea ecosistemului din Maldive.

PLAJA: Maldive este o tara islamica si este strict interzis plaja " topless " si nud . Contravenientii vor fi pedepsiti cu amenzi.

CAZARE:
cazarea in bungalouri pe apa este recomandata limitat turistilor cu copii, intrucat pe majoritatea insulelor nu exista balustrade. Acesta este unul dintre motivele pentru care pe unele insule nu este permisa cazarea cu copii in bungalourile pe apa. In general este necesara atentie sporita in aceasta privinta.

TRANSPORT:
Pentru insulele din Maldive principalul mijloc de transport este barca. Traficul barcilor este bazat pe necesitati si are loc conform cu un program fix.

MONEDA SI CASH: Moneda oficiala este rufiyaa, 1 EUR = aproximativ 20 MVR (iunie 2014). Importul si exportul sunt strict interzise.
Sugeram sa aveti la dumneavoastra USD (bancnote de valoare mai mica) / card de credit (pot exista unele taxe). In general platile se efectueaza in USD. Nu se accepta plata cu cecuri de calatorie.
Va rugam tineti cont ca platile in avans catre agentia locala pentru transferuri (sau altele) nu pot fi efectuate prin card de credit, ci numai in numerar.

NOTE SUPLIMENTARE:
Alcool: Pentru musulmani consumul de alcool este strict interzis, sa nu incercati sa fortati un localnic sa consume alcool. Pe insulele complexurilor pot fi comandate bauturi alcoolice, dar acestea nu exista in restaurantele din Male. Importul de alcool este strict interzis.
Droguri: In Maldive posesia de droguri este, de asemenea, interzisa, nerespectarea acestei reguli fiind aspru pedepsita, cu inchisoare pe viata chiar si pentru turisti.
Fumatul: in toate zonele publice / locuri de pe insula principala din Male si la aeroport este interzis. Se fumeaza numai in locurile special amenajate si marcate.
Curent electric: Fiecare insula are propriile generatoare, care uneori pot ceda datorita conditiilor meteo nefavorabile. Pe unele insule generarea energiei electrice se face prin utilizarea energiei solare, deci in caz de vreme nefavorabila pot exista probleme in aceasta privinta.
Fotografia: Potrivit credintei islamice, fotografierea oamenilor nu este permisa. Totusi au devenit obisnuiti cu turistii, dar ar trebui ceruta permisiunea pentru fotografierea oamenilor mai in varsta.

REGLEMENTARI VAMALE:
Sunt interzise
:
materiale cu caracter ofensator la adresa islamului, idoli de orice fel (cu caracter religios), materiale pornografice, narcotice,caini si porci vii. Sunt restrictionate: armele si munitiile, alcoolul de orice fel, carne de porc si preparate, animale periculoase. Sunt permise numai cu certificat special: plante si animale vii cu certitificat sanitar/veterinar si medicamente insotite de certificat medical si reteta. Este interzisa prin lege exportarea din Maldive a unor produse de origine marina, printre care orice produs din coral negru, unele specii de corali de stanca, testoase si orice produse provenite de la testoase, scoici producatoare de perle, mamifere marine. Atunci cand achizitionati produse de origine marina, este bine sa va interesati daca este interzis a se exporta sau nu.
Puteti transporta fara sa fiti obligati la plata taxelor vamale orice produse si aparate in afara celor interzise, atat timp cat cantitatile nu sugereaza intentia de comercializare. Pentru adultii peste 16 ani sunt acceptata fara plata taxelor vamale: 200 tigarete sau 25 tigari de foi si 200 g tutun pentru pipa.
Va trebui sa completati declaratia vamala pe propria raspundere, dar retineti ca autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a verifica bagajele prin sondaj.

IMPORTANT:
- orele de plecare pentru transferul de retur (hotel – aeroport) se stabilesc de catre fiecare hotel
- este necesar pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii derularii programului
- este recomandata asigurarea medicala
- VIZA: nu este necesara pentru cetatenii romani, dar exista o taxa de cca 25 USD / persoana (se achita la plecare in aeroportul din Male, taxa perceputa de aeroport, in cazul in care nu este inclusa in pachet)

Solicita oferta