20px

DESCRIERE MARTINICA

MARTINICA

Martinica (Martinique in franceza) este o insula situata in partea estica a Caraibelor. Din punct de vedere geografic face parte din Arhipelagul Antilelor Mici, insa, politic, face parte din Departamentul regiunilor de peste mari al Frantei (DOM), fiind la 7.000 de kilometri distanta de coastele europene si la 400 de kilometri de America de Sud. Are o suprafata totala de 1.128 km² si se pozitioneaza intre insula Dominica, la nord, si insula Sf. Lucia, la sud.

Aici te vei bucura atat de multitudinea de specii de pasari exotice, de pesti tropicali, corali si plaje cu nisip negru, dar si de restaurante cu bucatarie gourmet, in stilul tipic parizian. Totusi, insula emana in mod egal cultura franceza si cultura caraibiana, inclusiv la specificul bucatariei, care este o combinatie intre stilul francez si cel creol (pe insula sunt 456 de cafenele si 500 de restaurante). Partea de nord a insulei este locul ideal pentru plimbari in munti si pentru a explora padurile tropicale, in timp ce partea de sud este recunoscuta pentru plajele impresionante, dar si pentru centrele sale comerciale.

Harta Martinica


Daca esti doritor sa explorezi iti propunem excursiile cu barca la Rocher du Diamant, unde poti inota intre corali, poti vizita o pestera cu lilieci sau, pur si simplu, sa admiri de aproape roca de bazalt inalta de 175 de metri. De asemenea poti merge la Musee Volcanologique, un muzeu infiintat in 1932, care iti ofera o imagine mai clara asupra efectelor devastatoare ale eruptiei vulcanului Mont Pelee din 1902. Printre exponate vei putea vedea si imagini istorice ale orasului inainte, cand Martinica era considerata "Parisul din Caraibe" si dupa eruptie.

Toata partea de sud a insulei este acoperita cu plaje, iar pentru scufundari si snorkeling te poti desfasura in voie in laguna protejata de barierele de corali. Daca in sud plajele au nisipul perfect alb, in nord vei gasi plaje total diferite, cu nisip negru!
In Martinica temperatura apei este mereu intre 26°C si 30°C, iar multitudinea de culori este usor de observat datorita apelor extrem de limpezi si calme. Aici traiesc nenumarate specii de pesti exotici, corali, bureti, anemone si alte vietati acvatice incantatoare.

LIMBA OFICIALA: Franceza

MONEDA OFICIALA: euro; se accepta aproape peste tot (hoteluri, restaurante, magazine) carduri de credit (VISA, MasterCard, American Express).


CLIMA:
sezonul uscat este cuprins in perioada decembrie pana la finele lunii aprilie-inceputul lui mai, atunci cand temperaturile variaza de la o medie de 24°C la un nivel ridicat de 29°C, deci este cea mai buna pentru un concediu, fara ploi suparatoare. Cu un climat tropical, care-i asigura o temperatura medie anuala de 26°C, Martinica are si sezon ploios din mai-iunie pana in noiembrie, in care ploile in rafale grele sunt frecvente, fiind insa de scurta durata. Luna august este predispusa la uragane si nici septembrie, octombrie sau chiar noiembrie nu sunt garantat ocolite de acestea.

SANATATE: este recomandat kit individual de prim ajutor; nu sunt obligatorii anumite vaccinuri, dar se recomanda cel impotriva febrei galbene.

IMBRACAMINTE: se recomanda imbracaminte lejera, ochelari de soare si protectie solara; interzis "topless".

TAXE LOCALE: aproximativ 1 EUR/persoana/noapte (se achita la hotel)


INFORMATII UTILE:

- diferenta de fus orar GMT -6h vara si -5h iarna

- la check-in in hotel se blocheaza o suma de pe card (pentru eventuale cheltuieli)

Page rendered in 0.0832 seconds using 1.28 of memory.
Solicita oferta