20px

DESCRIERE MAYOTTE

MAYOTTE

Mayotte este o insula ce apartine Frantei (Département de Mayotte), situata in Oceanul Indian, intre Madagascar si Mozambic. Din punct de vedere geografic, insula apartine arhipelagului Comore, dar este separata de statul Comore din 1970, fiind singura dintre Insulele Comore care a decis sa ramana teritoriu francez.

Mayotte este formata dintr-o insula principala - Grande Terre (sau Mahoré), o insula mai mica - Petit Terre (sau Pamanzi), precum si din alte insulite. Insula Grande-Terre, de origine vulcanica, are o lungime de 39 km si o latime de 22 km iar altitudinea maxima este intre 500 si 600 m deasupra nivelului marii. Un recif de corali inconjoara mare parte din insula si ofera, astfel, o zona de protectie pentru vapoare si un habitat extraordinar pentru animalele acvatice. Insula Petite-Terre are o suprafata de 10 km² si este conectata de cea principala printr-un pod.

Originile vulcanice au creat un crater, astazi ocupat de lacul Dziani.

Insula se bucura de o vegetatie luxurianta, ce include o multitudine de plante aromate, pomi fructiferi si lemne pretioase.

Cel mai mare oras si capitala insulei se afla la Mamoudzou, pe Grande-Terre, iar aeroportul international in Dzaoudzi, pe Petite-Terre.

Majoritatea populatiei este musulmana.

Harta Mayotte


LIMBA OFICIALA: 
franceza; localnicii vorbesc shimaore si kibushi.

MONEDA OFICIALA: euro (EUR).

CLIMA SI CAND SA MERGI IN MAYOTTE:CLIMA SI CAND SA MERGI IN MAYOTTE: clima este tropicala, marina. In sezonul ploios, noiembrie-mai, este cald si umed, iar in cel secetos, iunie-octombrie, cand recomandam vacante in Mayotte, este mai racoare.

PRINCIPALELE ATRACTII TURISTICE:

• plajele cu nisip alb si apele turcoaz ale oceanului, posibilitatile de diving, snorkelling sau navigatie reprezinta cel mai mare atu al insulei;
• panorama superba, care se poate admira din varful muntelui Choungui;
• fauna spectaculoasa (in regiunile indepartate ale insulei puteti gasi lemuri makis, o specie ce se gaseste doar in Mayotte);
• testoasele care vin pe plajele sudice sa depuna oua;
• in lunile august si septembrie puteti urmari aici balene, in cea mai mare laguna din lume.

INFORMATII UTILE:

- cetatenii romani care calatoresc in Mayotte nu au nevoie de viza de intrare; regimul de vize este acelasi ca pentru Franta; conditia generala este detinerea unui pasaport valabil;
- este recomandata asigurarea medicala;
- nu sunt obligatorii vaccinuri;
- ora oficiala este GMT +3

Page rendered in 0.1784 seconds using 1.27 of memory.
Solicita oferta