20px

DESCRIERE REUNION

REUNION

Réunion (La Réunion, in franceza) este o insula ce apartine Frantei, situata in Oceanul Indian, la est de Madagascar si sud-vest de Mauritius.

Insula are o lungime de 63 de km si o latime maxima de 45 de km, cu o suprafata totala de 2.512 km². Impreuna cu insulele Mauritius si Rodriguez formeaza arhipelagul Mascarenelor, insule de origine vulcanica.

Insula s-a format in jurul vulcanului Piton des Neiges, care este cel mai inalt munte de pe insula si este inactiv de acum 12.000 de ani. In perioada in care insula a iesit de sub nivelul marii, un al doilea vulcan si-a inceput activitatea pe insula, Piton de la Fournaise, vulcan care este unul dintre cei mai activi de pe Pamant.

Datorita reliefului muntos, insula a permis dezvoltarea multor microclimate unice.

Partea estica a insulei este supusa vanturilor, bogata in cascade si cu vegetatie luxurianta. Partea vestica, este mai uscata iar vanturile nu sunt la fel de puternice, aceasta fiind si partea turistica a insulei.

O mare parte a culturii franceze a patruns in viata de zi cu zi a insulei, fuzionand cu influentele africane, indiene si chineze, rezultand un minunat amestec tropical.

LIMBA OFICIALA: franceza; localnicii vorbesc creola.

Harta Reunion

MONEDA OFICIALA: euro (EUR).

CLIMA SI CAND SA MERGI IN REUNION: insula are un climat tropical, puternic influentat de ocean si altitudine. Pe coasta, temperaturile zilnice medii sunt intre 18-31° Celsius, iar in munti este in general mai rece.

Pentru plaja sezonul ideal este din mai pana in octombrie.

In perioada ianuarie-martie, este adesea ploios si umed, iar in timpul iernii (iulie, august), se poate ajunge chiar la temperaturi de inghet.

PRINCIPALELE ATRACTII TURISTICE:

• foarte apreciate sunt traseele de drumetii pe teren muntos si vaile vulcanice largi, inconjurate de munti si completate de cascade magnifice (ex. campiile Affouches in La Montagne, Roche-Ecrite, un munte inalt - 2.227 m, circul Salazie, cu cascade magnifice). Insula are peste 600 km de trasee marcate;

• Capitala Saint-Denis, care atrage atat prin peisajul minunat (fiind inconjurata de munti in trei parti) cat si din punct de vedere cultural (Muzeul de Istorie Naturala, Galeriile de Arta Leon Dierx, mai multe temple, o moschee si o catedrala);
• ritualurile comunitatilor de pe insula;
• surfing la Saint-Gilles, Saint-Paul si Saint-Pierre.

PLAJE SI BAIE IN OCEAN:

Litoralul este destul de accidentat, astfel doar in partea de vest a insulei se gaseste o laguna cu plaje de nisip. Aici sunt cateva plaje pitoresti, cu nisip alb sau negru, iar unele dintre cele mai bune se gasesc in statiunile Saint Leu si Saint-Gilles-les-Bains.

Plaja Hermitage din Saint Gilles este singura care are un recif.

In partea de est a insulei nu exista plaje bune. De asemenea aici valurile sunt mari si se formeaza uneori curenti periculosi.

IMBRACAMINTE: se recomanda tinute lejere de vara. Pentru serile mai racoroase, precum si in restaurant, unde este permanent pornit aerul conditionat, este bine sa aveti in bagaj si jachete usoare. De asemenea in restaurante se impune pantalon lung pentru barbati, la cina.  

INFORMATII UTILE:

- se achita o taxa locala de aproximativ 1 euro / persoana / noapte de cazare;
- cetatenii romani care calatoresc in Reunion nu au nevoie de viza de intrare; regimul de vize este acelasi ca pentru Franta; conditia generala este detinerea unui pasaport valabil;
- este recomandata asigurarea medicala;
- nu sunt obligatorii vaccinuri;
- ora oficiala este GMT +3;
- fumatul in public este interzis (este permis numai in zonele special amenajate)
- cele mai multe hoteluri ofera acces la internet, cu toate acestea, conexiunea nu este foarte buna;
- numarul mare de rechini face ca inotul si sporturile nautice sa fie un inconvenient in unele locatii ale insulei.

Page rendered in 0.0726 seconds using 1.27 of memory.
Solicita oferta