20px

DESCRIERE SOZOPOL

width: 50%, height:5px

Statiunea Sozopol este situata in sudul litoralului bulgaresc, la 34 km de Burgas, pe o peninsula stancoasa, legata de continent de o fasie de pamant lunga de 100 de metri.

Istoria veche a acestei asezari este vizibila la tot pasul, in orasul vechi putand fi vazute zidul cetatii, turnul cetatii, mai multe monumente de cult renascentiste, case vechi si stradute inguste si pavate cu piatra cubica.

reduceri-early-booking
reduceri-early-booking
reduceri-early-booking


Sozopol este cea mai veche asezare de pe litoralul bulgaresc  denumit in timpul dominatiei grecesti – Apolonia Pontica. Mai tarziu s-a dezvoltat ca oras pescaresc, specific care s-a pastrat pana in zilele noastre.

In prezent, Sozopol este format din orasul vechi si orasul nou. In cel din urma sunt construite si cele mai multe hoteluri de calitate. In zona veche a orasului se pot face plimbari pe faleza sau pe stradutele inguste unde sunt construite case inalte cu garduri de piatra, flori la ferestre si acoperisuri rosii. La tot pasul veti gasi terase, magazine de suveniruri si cafenele.

Portul orasului este plin de barci sau yachturi. Pentru cei impatimiti de pescuit, si nu numai, din port se pot inchiria ambarcatiuni si echipament pentru pescuit pe Marea Neagra.

width: 100%, height:5px
width: 100%, height:5px
Solicita oferta