20px

DESCRIEREA REPUBLICII CAPULUI VERDE

Republica Capului Verde, numita si Republica Capul Verde, este o republica situata in arhipelagul omonim din regiunea Macaronesia din Oceanul Atlantic, in largul coastelor Africii de Vest, la sud de arhipelagul portughez Madeira. Insulele, anterior desertice, au fost descoperite de navigatorii portughezi in secolul al XV-lea si au fost colonizate de acestia. A devenit un stat independent in 1975.

reduceri-early-booking

Drapelul Capului Verde
Cele 10 stele de pe drapel simbolizeaza principalele insule ale natiunii (un lant de insule in largul coastelor Africii de Vest). Albastrul reprezinta oceanul si cerul. Banda rosie si alba reprezinta drumul spre construirea natiunii, iar culorile simbolizeaza pacea (alb) si efort (rosu). Culoarea galbena, formatia circulara stelelor si albastrul inchis arata similitudine cu Drapelul Uniunii Europene.

reduceri-early-booking


Clima
Fiecare dintre insulele din Capul Verde se intinde de-a lungul unei fasii vaste de clima tropicala. Aceste mici peticuri de teren sunt situate in apropierea Africii fierbinti, dar inca in emisfera nordica. Acest lucru face ca insulele sa fie deschise la musoni si vanturi uscate. Cu toate acestea, oceanul, umpland aerul cu umiditate care da viata, salveaza statiunea de seceta.
In lunile de vara, temperatura apei este de aproximativ 26 de grade Celsius. Iarna, scade la 22 de grade. Prin urmare, va puteti bucura de vacanta dvs. pe aceste meleaguri fabuloase tot anul. Temperatura apei marii corespunde aproape intotdeauna temperaturii aerului. in majoritatea arhipelagului, un soare stralucitor straluceste aproape tot timpul anului.

Din istoria Capului Verde
Inainte de descoperirea arhipelagului de catre europeni, nu existau rezidenti locali aici. Populatia tarii s-a format doar datorita afluxului de emigranti care au ajuns atat pe insulele din Europa cat si din Africa. Treptat, pe Insulele Capului Verde s-a format o compozitie etnica speciala, care a fost formata din asa-numitele „creole”. Acest grup etnic reprezinta cel putin 70% din populatia tarii. Aproape toti ceilalti locuitori ai Capului Verde sunt africani negri. Dar cei care apartin rasei europene, nu exista mai mult de un procent.

Religie
Populatia tarii este de aproximativ jumatate de milion de oameni. Majoritatea locuitorilor din Capul Verde marturisesc catolicismul si protestantismul.

Populatia
Populatia tarii este implicata activ in pescuit si agricultura. Aici se cultiva cartofi, porumb, legume si tutun. Pentru export sunt cafeaua, bananele, cana de zahar, citricele si ananasul. O problema agricola majora in Capul Verde este lipsa de apa si perioadele uscate dese. Una dintre cele mai profitabile industrii este pescuitul de creveti si ton.

Solicita oferta