20px

Oferte Vacanta Charter Egipt 2021-2022

VACANTA EGIPT 2021-2022
Profitati de ofertele speciale cu reduceri

VACANTA EGIPT, SEJUR CHARTER 2021-2022⭐
OFERTE SPECIALE, LAST MINUTE SI EARLY BOOKING

Vacante all inclusive Charter Egipt 2021-2022 in statiunile:
Sharm el Sheikh | Hurghada | Marsa Alam

Circuite si Croaziere Egipt
Zboruri cu plecare din:
Bucuresti | Cluj-Napoca | Iasi | Timisoara | Craiova | Bacau | Constanta

Informatii calatorie Egipt in contextul Covid-19

Toti turistii care calatoresc in Egipt sunt obligati sa prezinte unul din urmatoarele documente:
1. Dovada unui test RT-PCR negativ emis in limba engleza si efectuat cu minim 72h inainte de intrarea in Egipt. Testul trebuie sa fie in format de hartie si sa contina codul QR.
Copiii cu varsta de sub 6 ani sunt exceptati de la masura prezentarii unui test RT-PCR negativ la intrarea pe teritoriul egiptean
2. Un certificat de vaccinare acreditat COVID-19, care sa ateste faptul ca au fost vaccinati cu schema completa cu minim 14 zile inainte de sosire.
Certificatul trebuie sa fie recunoscut de autoritatile sanitare din statul de provenienta si sa includa un cod QR, fara stergeri/modificari/adaugiri, si sa fie prezentat pe suport de hartie.

vezi mai mult

Egipt este o tara araba din nordul Africii si din Orientul Mijlociu, limitata la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba si de Marea Rosie, la sud de Sudan iar la vest de Libia. Capitala sa este Cairo.
Vara, temperaturile variaza intre 27-32 °C si pot urca pana la 42 °C pe coasta Marii Rosii. Mediile temperaturilor pe timpul iernii se situeaza intre 13 si 21 °C.
Precipitatiile sunt scazute si cad indeosebi in timpul iernii: 322 mm la Alexandria și numai 160 mm la Cairo. La sud de capitala clima este tropical-desertica cu precipitatii aproape inexistente si valori ridicate ale temperaturilor.

Sharm El Sheikh

Cea mai mare statiune din Egipt este situata in sudul Peninsulei Sinai. In total, exista mai mult de 500 de hoteluri cu diferite niveluri de servicii si categorii de preturi.
Sharm el-Sheikh este impartit in mai multe parti cu caracteristici proprii:
- Golful Naama este o parte respectabila in care se concentreaza principalul divertisment - magazine, restaurante, cluburi de noapte;
- Sharm al-Maya - aici este orasul vechi si faimoasa piata;
- Ras Umm el-Sid - cunoscut pentru hotelurile cu cele mai pitoresti recif de corali;
- Nabq - vanturi puternice sufla periodic, deci abilitatea de a inota este limitata;
- Shark's Bay are o infrastructura bine dezvoltata, hoteluri confortabile si oportunitati bune de scufundari.
Majoritatea hotelurilor au propriul recif. Pe alocuri intrarea in mare este dificila, deoarece fundul este presarat din abundenta cu corali. Pentru a ajunge imediat la adancime, sunt utilizate deseori pontoane. Desi multe hoteluri curata fundul si plaja, in majoritatea cazurilor turistii trebuie sa inoate in incaltaminte de siguranta. Aceasta poate fi achizitionata si de la magazinele hotelurilor.

Hurghada
Cel mai mare oras-statiune de pe coasta Marii Rosii. Plajele lungi cu nisip, caracterizate printr-un set lin de adancime, absenta pietrelor si a fragmentelor de corali in partea de jos, o fac deosebit de convenabila pentru familiile cu copii mici.
Hurghada a crescut dintr-un sat mic. Dreptul descoperitorilor apartine britanicilor. Primul hotel de nivel international - "Sheraton" - a fost construit aici in anii 70, de atunci dezvoltarea coastei nu se opreste o secunda.
O retea de hoteluri bine dezvoltata, dintre care multe ofera servicii all inclusive, atrage mii de turisti din diferite tari pe tot parcursul anului. De la Hurghada a inceput boom-ul turistic din Egipt, astfel incat fondul hotelier include o serie de hoteluri invechite. In acelasi timp, orasul se distinge prin cele mai democratice preturi pentru cazare si divertisment.
Partea centrala, Sakkah, atrage turistii cu o multime de discoteci si cluburi de noapte. Aici turistii viziteaza mici magazine si cafenele in stil traditional arab pentru a se familiariza cu obiceiurile si aroma locala. Hurghada este cel mai convenabil loc de unde este cel mai usor sa vizitati obiectivele turistice din Luxor. Toamna si iarna sunt cele mai propice pentru vacanta, datorita temperaturilor mai scazute (23-30 grade).

Marsa Alam
In urma cu cativa ani, Marsa Alam era inca doar un sat de pescari linistit din sudul Egiptului, dar de la construirea Aeroportului International in 2001, locul atrage tot mai multi turisti si scafandri in fiecare an. Ei vin aici pentru recife curate si pentru a evita locurile de scufundari aglomerate din Sharm El Sheikh si Hurghada, din nordul Marii Rosii.
Marsa Alam ofera cele mai bune locuri de scufundari din Marea Rosie si din Egipt. Viata marina este uimitoare si majoritatea locurilor de scufundare sunt inca neatinse, cu recife curate si corali excelenti. Daca te-ai saturat de locurile de scufundari aglomerate din Sharm El Sheikh sau Hurghada, acesta este un loc bun pentru tine.
Marsa Alam este cea mai noua destinatie de scufundare a Marii Rosii din Egipt. Ofera sanse excelente de a observa delfinii, dugongii foarte rari, rechinul curios, rechinul de ocean cu bot alb si rechinii bot de ciocan.
Marsa Alam este cea mai buna poarta pentru explorarea minunilor Marii Rosii de Sud, cu faimoase site-uri de scufundari precum Elphinstone Reef sau Dolphin House.

Luxor (Orasul Palatelor)
Este un oras de pe Nil cu cca. 500.000 de locuitori, aici gasindu-se una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din perioada Egiptului antic. Orasul s-a extins datorita turismului, care este ramura cea mai importanta a regiunii.
Unul dintre punctele cele mai importante vizitate de turisti este templul din Luxor care a fost cladit in cea mai mare parte in timpul faraonului Amenophis III si a fost ridicat in cinstea zeului Amun. Templul din Luxor este situat in prezent pe teritoriul orasului Luxor de pe malul Nilului, Egipt. De aici a fost dus la Paris in piata Concorde unul din obeliscurile de granit. Langa statuia monumentala al lui Ramses II se afla moscheea alba unde se gasesc osemintele lui „Abū l-Haggāg”. Un alt obiect demn de vizitare este muzeul din Luxor. Culturile de cereale, trestie de zahar si curmale nu aduc insa venituri comparabile cu cele obtinute din turism. Constructiile antice ale orasului atrag anual in Luxor mii de vizitatori. In acest loc se simte inca adierea istoriei, deoarece tocmai aici, pe teritoriul Tebei, s-a aflat candva capitala faraonilor. Acest oras din Egiptul de Sus, numit in limba stravechilor egipteni si Wasen sau Nuwe, se intindea candva pe ambele maluri ale Nilului. Acolo unde astazi se ridica Luxor si Karnak, se afla in trecut Teba de Est. Pe malul stang al fluviului se ridica Teba de Vest, (unde au fost ingropati multi dintre faraonii Egiptului) si Deir el-Bahri, contemporan cu Templul lui Hatshepsut. Vizavi de Luxor, pe malul vestic al Nilului se afla celebra Valea Regilor. Incepand cu dinastia a XI-a si terminind cu dinastia a XVIII-a Teba, resedinta faraonilor, a fost cea mai importanta metropola a statului egiptean. Faima sa a ajuns pana in Grecia, unde a fost numita Diospolis (Orasul Divin). Vechiul Testament numeste Teba No-Amon, adica orasul lui Amon. Printre edificiile remarcabile ramase din perioada de glorie a Egiptului se remarca Templul lui Amon din Karnak. Starea excelenta in care acesta s-a pastrat il transforma intr-unul dintre cele mai vizitate obiecte turistice din Egipt. Cea mai frumoasa parte a sa este Marea Sala Hipostila, cu douasprezece coloane de 25 de metri.
Luxor este si punctul de plecare al mai multor spectaculoase Croaziere pe Nil. O astfel de croaziera va ofera posibilitatea de a vizita in 7 zile unele dintre cele mai interesante vestigii ale Egiptului antic. Vedeti mai jos oferta Alltur pentru astfel de croaziere.

Litoralul egiptean vazut de sus

VREMEA SHARM EL SHEIKH

booked.net

Solicita oferta