20px

Oferte Sejur Statiuni Balneare Romania 2023

SEJUR STATIUNI BALNEARE IN ROMANIA

Sejur in Statiuni Balneare din Romania, iarna-primavara-vara 2023
Oferte Decada Balneara

Profitati de reducerile early booking si de ofertele speciale. Plata se poate face si cu vouchere (tichete) de vacanta.
Romania este bogată în zone cu ape termale, izvoare minerale si aer curat, unde turistii pot veni pentru tratament, dar si pentru relaxare sau odihnă.
Statiunile balneare din tara noastră erau cândva cele mai căutate destinatii pentru concediu. Românii care optau să îsi petreacă concediul aici primeau la pachet, la preturi accesibile si în conditii foarte bune, relaxare, tratament si agrement.

Sejurul la hotelurile din statiunile balneare poate fi achitat si cu tichete (vouchere) de vacanta electronice (card)
Pe site-ul Alltur se pot efectua rezervari cu plata online (avans sau integral) cu carduri de vacanta

 

Baile Herculane

Este cea mai veche statiune balneara din Romania si una dintre cele mai vechi din lume, fiind atestata documentar în anul 153 e.n. Izvoarele au o temperatura între 38 si 53 grade Celsius, si unele între 46 si 56 grade Celsius. Statiunea este situata în judetul Caras-Severin, pe Valea Cernei si face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled.
Principalul factor terapeutic al statiunii este reprezentat de izvoarele sulfuroase, iodate, bromurate sau bicarbonatate, termo-minerale si cloruro-sodice, indicate atat pentru tratamentele de cura externa, cat si pentru cele de cura interna.
În general sunt folosite pentru: tratarea unor boli de piele, boli ale sistemului nervos periferic, boli ale aparatului locomotor, intoxicatii cu plumb si alte metale grele, boli ale aparatului respirator, afectiuni ginecologice, boli ale tubului digestiv si ale glandelor anexe, boli de nutritie, afectiuni metabolice, unele boli ale rinichilor si cailor urinare si afectiuni post-traumatice.

Calimanesti – Caciulata

Este considerata cea mai frumoasa dintre statiunile balneoclimaterice de pe valea Oltului, fiind renumita pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale, pentru bioclimatul sau si pentru multitudinea punctelor de interes turistic din zona. Apele minerale de la Calimenesti au fost folosite de însusi împaratul Frantei Napoleon III. Baile Calimanesti-Caciulata sunt situate în jud. Valcea, la 18 km nord de Ramnicu Valcea.
Factorii naturali de cura sunt reprezentati de apele minerale sulfuroase, clorurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene. Acestea sunt folosite în tratarea unor afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); afectiuni hepato-biliare, afectiuni renale si ale cailor urinare, afectiuni metabolice si de nutritie (diabet zaharat, obezitate), afectiuni reumatismale inflamatorii (artroze), afectiuni neurologice periferice, afectiuni respiratorii, afectiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale).

Vatra Dornei

Supranumita Perla Bucovinei, Vatra Dornei e situata la 105 km de Suceava si 40 de km de Campulung Moldovenesc. Apele de aici sunt în principal minerale carbogazoase, feruginoase, slab bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotone. Mai gasiti si namol de turba transportat de la Poiana Stampei folosit în tratament atat sub forma de bai de namol, cat si la împachetari.
Apele de la Vatra Dornei sunt indicate în tratarea unor afectiuni precum: boli reumatismale degenerative si diartritice, stari post-traumatice, boli ale sistemului nervos periferic si central, boli endocrinologice, boli ginecologice, boli respiratorii, tulburari nervoase si de metabolism, tulburari digestive, boli ale sangelui.

Sovata

Sovata este situata la 15 km de Targu Mures si a fost mentionata ca loc de cura înca din 1597. Renumele statiunii se datoreaza lacurilor Ursu, Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si serpilor, care au ape clorurate si sodice. În lacul Rosu, care este format pe un masiv de sare, are loc fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variaza în functie de acumularea caldurii solare în apa sarata, apa calda fiind protejata de un strat de apa proaspata provenita din raulete, care nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu, cel mai mare lac heliotermal, sa varieze între 10-20°C la suprafata, 30-40°C la adancimea de 1 m si 40-60°C la adancimea de 1, 5 m.
La Sovata se trateaza cu succes în principal afectiunile ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite cronice, metroanexite, sterilitate). Cu o rata de succes mai mica, se trateaza si reumatismale degenerative, inflamatorii si abarticulare (artroze, spondiloze, tendinoze, poliartroze), afectiuni posttraumatice (stari dupa luxatii, entorse sau dupa operatii pe articulatii); afectiuni neurologice periferice (sechele dupa poliomielita, pareze, polioneuropatii), afectiuni endocrine (hipotiroidie).

Baile Felix

Statiunea din nord – vestul Romaniei, situata la o altitudine de 140 de metri în Campia Crisurilor se afla exact în zona de contact cu dealurile si muntii Padurea Craiului.
Principala trasatura a statiunii Baile Felix este temperatura ridicata a apelor termale de aici ce stabilesc recorduri de aproape 50 de grade celsius. Din acest motiv la Baile Felix se poate merge pentru sejururile de tratament în aer liber, inclusiv în timpul iernii.
Factorii principali de cura ai statiunii sunt apele oligominerale hipertermale, bicarbonate, calcice, silicioase si suflate. Zona se distinge printr-un bioclimat sedativ de curatare si exista inclusiv optiunea de împachetari cu namol sapropelic fosil.
La Baile Felix se trateaza în principal afectiuni inflamatorii, cronice sau degenerative ale aparatului locomotor (poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozanta), dar si boli neurologice, boli ginecologice, boli endocrine metabolice sau de nutritie si boli profesionale.

Baile Tusnad

Statiunea se afla la baza muntelui Ciomatu, la doar o ora de mers pe jos de singurul lac vulcanic din Europa – Lacul Sfanta Ana. Aerul si apele minerale de aici sunt un factor de cura important in tratarea afectiunilor cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, arteriopatii periferice, hipertensiune arteriala), afectiuni ale sistemului nervos central, afectiuni ale tubului digestiv precum si afectiuni ale cailor urinare (litiaza renala, inflamatii ale cailor urinare). Apele minerale de la Tusnad sunt carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonatate si mofete.

Baile Govora

Statiunea este situata in nord-estul judetului Valcea si se poate ajunge acolo mergand pe DN67, Ramnicu Valcea-Horezu-Targu Jiu. Numele de Govora se spune ca vine din dialectul traco-dac si inseamna adancitura, vale cu multe izvoare.
Baile Govora reprezinta una dintre cele mai bogate statiuni balneare în ape iodurate si bromurate din Europa, iodul si bromul avand origine organica.
La Govora se folosesc apele minerale de mare concentratie, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice si hipertone in tratarea unor afectiuni respiratorii sau reumatismale, afectiuni otorinolaringologice; afectiuni posttraumatice; afectiuni neurologice periferice si centrale si afectiuni asociate.

Covasna

Statiunea de la Covasna, situata la 31 de km de Sfantu Gheorghe si 60 de km de Brasov, mai e numita si statiunea celor 1000 de izvoare minerale sau statiunea inimii.
Statiunea este cunoscuta pentru apele minerale si aerul care ajuta la tratarea afectiunilor cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica, hipertensiune arteriala), boli hepato-biliare, boli digestive. Spitalul de recuperare a bolilor cardiovasculare din Covasna este considerat atat in tara cat si in strainatate ca unul dintre cele mai renumite spitale de acest gen din Romania si chiar din Europa.
Aici se gasesc izvoare minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate-sodice, hipotone si hipertone namol mineral si mofete (emanatii de dioxid de carbon), ca urmare a mineralizarilor din perioada post-vulcanica. In zona exista peste 1500 de izvoare minerale, iar mofetele, cu o valoare terapeutica deosebita sunt raspandite pe o suprafata de 40 hectare.

Borsa

Băile Borșa sunt o stațiune balneo-climaterică sezonieră, de interes local. Fiind situată la o altitudine de 850 m, stațiunea are un climat subalpin. Se găsesc în nordul extrem al României, în partea de est a Depresiunii Maramureșului, închisă de Munții Rodnei și Munții Maramureșului (Carpații Orientali), pe Valea Vișeului, în apropiere de Pasul Prislop (altitudine 1.414 m), care leagă Transilvania de Bucovina. Clima este specifică zonelor montane, rece și umedă, cu veri răcoroase (în jur de 15 °C în luna iulie) și ierni reci. Temperatura medie anuală este de 7 °C. Precipitațiile sunt abundente, în jur de 900-1000 mm anual. Aerul este pur, intens ozonat.
Deoarece durata persistenței stratului de zăpadă se întinde din decembrie până în martie și grosimea medie a stratului de zăpadă este de 50 cm, stațiunea este adaptată și pentru sporturile de iarnă.
Stațiunea dispune de două pârtii de dificultate medie, fiecare cu instalație de transport pe cablu.

Baile Olanesti

Statiunea Băile Olăneşti se află la 18 km NV de Rm.Vâlcea, reşedinţa judeţului. Este străbătută de valea râului Olăneşti deschisă înspre sud şi închisă înspre nord, ceea ce determină pătrunderea razelor solare toată ziua. Este aşezat la o altitudine de 450 m.
Statiunea Baile Olanesti este una dintre putinele localitati din tara care intruneste in chip armonios doi factori naturali de cura: factorul climatic si topoclimatic local, si factorul hidromineral constituit din apele minerale.
Baile Olanesti ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, debitul total zilnic al acestora, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale. In statiune se gasesc peste 35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si ca rezultat al unor lucrari de foraje si miniere (puturi si galerii). Un numar de 15 izvoare minerale sunt captate pentru cura interna sunt necaptate. Doua izvoare minerale si patru sonde cu apa minerala sunt folosite pentru cura externa (balneatie).

Solicita oferta