Distanta traseu: 8,3 km Durata: 4-5 oreDificultate: usorIndicat pentru: adulti, copiiMarcaj: omulet albastruActivitati: drumetie, alergare
Traseul marcat cu "Omulet albastru" incepe din centrul satului Moieciu de Sus si continua pe drumul amenajat spre biserica si apoi urca in serpentine spre "Casa Inspectorului Tisca", una dintre putinele case cu curte interioara din sat, structura de aparare specifica zonei. Plimbarea urmeaza poteca de pamant in dreapta spre o succesiune de fanete, numite "Poiana Andolia", foarte bine intretinute, care surprind prin dimensiune.
Spre capatul poienei, privelistea se deschide spre Muntii Piatra Craiului. Traseul continua sus-jos prin Padurea Magistratului si ajunge la un luminis destul de larg presarat cu arbori mari.De aici, traseul coteste spre stanga si urca sustinut pe vechiul drum pietros, care facea legatura intre catunul Cheia si Fundata, spre actualul Complex Cheile Gradistei-Fundata. La sfarsitul urcarii se intalneste un drum forestier care se urmeaza spre stanga.
Cateva instantanee de-a lungul traseului Andolia - Moieciu de Sus
Dupa o perioada scurta de timp se iese din padurea deasa si privelistea se deschide spre partiile de schi fond si spre fanetele bine intretinute de localnici. Drumul coboara printre putinele case spre centrul satului, unde intalneste drumul de asfalt si continua usor la vale.In curba din apropierea bisericii se paraseste drumul asfaltat si se continua pe un drum de pamant la stanga, spre zona cu deschidere spre Muntii Bucegi, vechea poteca de legatura dintre Moieciu de Sus si Fundata. Valea se largeste permanent, oferind o priveliste surprinzatoare spre Valea Gaura din Muntii Bucegi. Aici se poate vizita Casa Veche a familiei Stoian, amenajata in muzeu cu o colectie numeroasa de obiecte populare.Traseul coboara in continuare, iar la prima faneata intalnita se coteste spre stanga in padure. Valea este dominata pe stanga de o formatiune calcaroasa impresionanta, care arata modul de formare a acestui relief. Se continua usor pe poteca din padure pana se ajunge din nou in pasune si la "Casa Inspectorului Tisca", loc de belvedere asupra vailor principale din Moieciu de Sus cat si asupra Muntilor Leaota si Bucegi, si se incheie pe aceleasi serpentine spre zona centrala a localitatii Moieciu de Sus.