20px

TRASEU ECOTURISTIC "LA AMFITEATRU" - MOIECIU DE SUS

Distanta traseu: 10,5 km   
Durata:  aprox. 4-5 ore
Dificultate: usor
Indicat pentru: adulti, copii

Marcaj: omulet portocaliu
Activitati: drumetie, alergare

Traseul marcat cu "Omulet portocaliu" incepe din centrul satului Moieciu de Sus si continua pe drumul amenajat spre biserica si apoi in serpentine spre "Casa Inspectorului Tisca", una dintre putinele case cu curte interioara din sat. Plimbarea urmeaza drumeagul de pamant in dreapta, spre o succesiune de fanete, numite "Poiana Andolia", foarte bine intretinute, care surprind prin dimensiune in aceasta zona marginita pe ambele parti de padure.

 reduceri-early-booking

Spre capatul poienii, privelistea se deschide spre Muntii Piatra Craiului. Traseul continua sus-jos prin Padurea Magistratului, de unde incepe coborarea spre Complexul Cheile Gradistei Moieciu. Se traverseaza raul si se continua in stanga pe drumul judetean prin Cheile Gradistei, care marginesc soseaua. La prima curba se paraseste asfaltul si se continua la dreapta pe un drum de pamant abrupt, printre cateva pensiuni si case vechi, spre malul Sumedrestilor din Culmea Lunga.

Cateva instantanee de-a lungul traseului La Amfiteatru - Moieciu de Sus

 

Drumul de culme urca lin spre Dealul Cremenii, locul cu urme ale unei foste asezari care dateaza din perioada preistorica. Se ajunge la un platou denumit "Amfiteatrul Transilvaniei", dominat de o casa cu forma neobisnuita, care aduce cu un munte. Ansamblul este completat de cateva odaite reconditionate intr-un mod placut, dar pastrand structura si cateva elemente initiale.

Traseul continua tot inainte pe muchie, cu o priveliste panoramica inspre Muntii Bucegi, pana la intersectia cu o vale larga pe partea dreapta, care coboara lin spre Moieciu de Sus. Se urmeaza aceasta poteca care traverseaza zone de padure si o vale umbroasa pana ce se ajunge intr-un drumeag care coboara lin spre centrul satului, in spatele Scolii Generale.

Solicita oferta