20px

TRASEU ECOTURISTIC "PE CULMEA BISERICUTEI" - MOIECIU DE SUS

Distanta traseu: 10,1 km   
Durata:  4-5 ore
Dificultate: usor
Indicat pentru: adulti, copii

Marcaj: omulet rosu
Activitati: drumetie, alergare

Traseul marcat cu "Omulet rosu" porneste din spatele Caminului Cultural Moieciu de Sus printr-o urcare abrupta. Se traverseaza fanete separate cu garduri, iar privelistea ramane atintita spre Muntii Bucegi care domina peisajul.
 

reduceri-early-booking

 

Urcarea se domoleste si ajunge pe un mic platou marginit de o formatiune stancoasa pe stanga, "Varful Bisericuta". Traseul continua pe poteca de muchie pe Culmea Barbuletului, intr-o succesiune de mici urcari si coborari, prin fanete delimitate de garduri si palcuri de arboret. La intersectia cu padurea se coboara abrupt la stanga, spre marginea satului si se continua in stanga pe asfalt spre zona centrala. Dupa aproximativ 1 km, in dreptul pensiunii Taverna Moieciu, se urca sustinut pe dreapta spre Plaiul Plesii.


Traseul continua pe Culmea Lunga, un vechi traseu folosit de localnici in si dinspre munte, paralel cu satul, pana se ajunge in Coltul Zilistea, o zona bine intretinuta cu fanete si odai pentru animale. Se continua pe culme prin palcuri de padure, pana la intersectia cu o vale larga pe stanga, care coboara lin spre Moieciu.
Se urmeaza aceasta poteca, se traverseaza zone de padure si o vale umbroasa pana ce se ajunge intr-un drumeag care coboara lin spre centrul satului in spatele Scolii Generale.
 

Solicita oferta