20px

TRASEU ECOTURISTIC PRIN HOTAR LA SLEAUL MANDRULUI - MOIECIU DE SUS

Distanta traseu: 10,6 km   
Durata: 3-4 ore
Dificultate: usor
Indicat pentru: adulti, copii
Marcaj: omulet galben
Activitati: drumetie, alergare

Traseul marcat cu "Omulet galben" incepe din centrul satului Moieciu de Sus si continua pe Valea Popii, drumul serpuind printre casele localnicilor amestecate cu noile pensiuni. La iesirea din sat drumul strabate o pasune care alterneaza cu padure pe o parte si pe alta a raului.

 

reduceri-early-booking

 

Se traverseaza raul pe un pod de lemn si incepe o urcare sustinuta spre poiana "La Mandru", unde batranii vorbesc despre o veche vatra locuita. Din aceasta poiana se continua in dreapta, si dupa mai multe palcuri de padure se ajunge intr-o pasune larga, sleaul Mandrului. Traseul continua pe drumul de muchie care reprezinta fosta granita dintre Imperiu (Austro-Ungar) si Regat (Romania). La intersectia cu poteca care coboara spre Moieciu, se coteste la stanga si se coboara pe un drum de piatra spre Fundata. Traseul serpuieste printre case traditionale, iar la intersectia cu drumul de asfalt se traverseaza din nou vechiul hotar.


Traseul continua prin fata Bisericii Vechi si a Caminului Cultural Fundata si coboara in dreapta spre Moieciu de Sus, pe valea care se largeste permanent oferind o priveliste surprinzatoare spre Valea Gaura din Muntii Bucegi. Aici se poate vizita Casa Veche a familiei Stoian, amenajata in muzeu, cu o colectie numeroasa de obiecte populare. Traseul coboara in continuare si se coteste spre stanga in padure. Valea este dominata pe stanga de o formatiune calcaroasa impresionanta, care arata modul de formare a acestui relief.

Se continua usor pe poteca din padure pana se ajunge la "Casa Inspectorului Tisca", loc de belvedere asupra vailor principale din Moieciu de Sus cat si asupra Muntilor Leaota si Bucegi, si se incheie cu serpentine spre zona centrala a satului.

Solicita oferta