20px

OFERTE VACANTA MALDIVE 2021

VACANTA 2021 MALDIVE
Tarif Maldive pentru doua persoane de la: 2143

OFERTE SPECIALE VACANTA SI REZERVARI CHARTER MALDIVE 2021⭐
CURSA CHARTER - ZBOR DIRECT
Pachetele includ sejur 7/14 nopti cazare Maldive

PLECARI DIN BUCURESTI, CLUJ-NAPOCA si TIMISOARA

VEDETI (click) OFERTA PENTRU TOATE PLECARILE VACANTA CHARTER MALDIVE
MARTIE-APRILIE 2021
PLECARI:  7 / 14 / 21 / 28.03 si 4 / 11 / 18 / 25 / 29 / 30.04.2021

(selectati luna dorita)

ORAR ZBOR:
TUR
Bucuresti - Maldive: 18:00 - 06:00 (+1)
RETUR
Maldive - Bucuresti: 20:30 - 04:30 (+1)

Informatii calatorie in Maldive in contextul Covid-19

Turistii romani ce calatoresc in Maldive au OBLIGATIA de a intra in izolare/carantina la intoarcerea in Romania.
Incepand cu data de 12.02.2021 este OBLIGATORIU si test PCR NEGATIV la retur. Testarea se poate face prin intermediul hotelului. La momentul cazarii turistii trebuie sa anunte la receptie ca vor avea nevoie de test RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de imbarcare.
Exceptii:
a) copii cu varsta mai mica sau egala de 3 ani;
b) persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doza si pentru care au trecut cel putin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doza pana la data contactului direct sau pana la data intrarii în Romania. Dovada efectuarii vaccinului, inclusiv data administrarii celei de a 2-a doze se realizeaza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitara care l-a administrat, din Romania sau din afara tarii;
c) persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrarii în tara, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms si pentru care au trecut cel putin 14 zile de la data confirmarii pana la intrarea în tara;
ATENTIE! Persoanele care se incadreaza la exceptii trebuie sa faca oblgatoriu dovada documentelor solicitate mai sus (in limba engleza) pentru imbarcarea pe zborul de retur.
In cazul in care aceste persoane nu pot prezenta acte doveditoare corespunzatoare, este nevoie de test PCR efectuat cu cel mult 72 ore inainte de imbarcare.
Compania aeriana nu face exceptii si va refuza imbarcarea celor care nu respecta aceste conditii.

STARE DE URGENTA: NU

RESTRICTII DE INTRARE PE TERITORIUL NATIONAL AL REPUBLICII MALDIVELOR

 • Toate aeroporturile internationale din Maldive au reluat in data de 15 iulie serviciile de transport regulat de pasageri.
 • Turistii care calatoresc in Maldive vor primi viza in portul de intrare (visa on arrival), cu conditia prezentarii unei rezervari confirmate la o statiune turistica inregistrata la autoritatile locale.
 • Incepand cu data de 10 septembrie 2020, toate persoanele care calatoresc in Maldive trebuie sa prezinte un certificat care sa confirme ca persoana a fost testata negativ pentru COVID-19. Testul va trebui sa fie de tip molecular (RT-PCR), in limba engleza si efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii.
 • Anterior intrarii in Maldive (cel mult 24 de ore) toti calatorii trebuie sa completeze online o Declaratie de sanatate (https://imuga.immigration.gov.mv); Aceasta declaratie trebuie completata si la plecarea din Maldive!
 • La terminalul de sosiri la aeroport:
 • Toti pasagerii trebuie sa poarte masti, sa pastreze distantarea fizica si sa respecte regulile de igiena a OMS si a Agentiei de Protectie a Sanatatii din Maldive;
 • Toti pasagerii care sosesc in Maldive vor fi suspusi unui control medical pentru identificarea simptomelor specifice COVID-19 la terminalul de sosiri;
 • Turistii sunt incurajati sa instaleze aplicatia de depistare a contactelor „TraceEkee”.
 • Turistii care vor prezenta simptome la intrarea in Maldive vor fi testati si plasati in carantina institutionalizata, urmand sa se depisteze persoanele cu care au intrat in contact.


RECOMANDARI PENTRU CETATENII ROMANI CARE EFECTUEAZA DEPLASARI CATRE / DINSPRE ROMANIA:

Cetatenilor romani care efectueaza deplasari in Maldive li se recomanda sa respecte regulile de sanatate publica si siguranta impuse de Agentia de Protectie a Sanatatii (Health Protection Agency) din Maldive.

Recomandari privind comportamentul turistilor in statiuni:

 

 • Sa efectueze un test molecular tip RT-PCR cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii si sa il traduca in limba engleza;
 • Sa poarte masti in spatii inchise si unde distantarea fizica nu este posibila;
 • Sa mentina igiena mainilor;
 • Sa mentina distantarea fizica in orice moment;
 • Se recomanda utilizarea aplicatiei „TraceEkee”;
 • Se recomanda ca turistii sa isi verifice temperatura o data pe zi. In fiecare camera de oaspeti va fi furnizat un termometru fara contact (de exemplu, termometru cu infrarosu).
 • Turistii care au febra sau simptome respiratorii, cum ar fi tuse sau dificultati de respiratie, trebuie sa se izoleze in camera lor si sa informeze administratia statiunii.

MASURI PE PLAN INTERN

 • Incepand cu 15 iulie, este permisa circulatia maritima, aeriana si terestra intre statiuni.

ALTE INFORMATII UTILE:

Actualizari privind situatia COVID-19 din Maldive, pot fi consultate pe: https://covid19.health.gov.mv/dashboard/.

▪ Linie telefonica fara taxa 24/24 – 1676.

 

Conditii de intrare si regim de sedere

Pentru cetatenii romani care se deplaseaza in Republica Maldive este necesara obtinerea vizei de intrare.

Vizele turistice se obtin pentru o perioada de cel mult 30 de zile direct de la punctele de trecere a frontierei (port, aeroport). Pentru acest tip de viza sunt necesare urmatoarele:

 • pasaport valabil cel putin 6 luni de la data sosirii;
 • dovada continuarii calatoriei dupa sederea in Maldive (ex. bilet avion);
 • dovada mijloacelor financiare (100+50 USD / zi) sau rezervarea confirmata la o unitate de cazare din Maldive.

Pentru vize turistice cu perioade de sedere mai mari de 30 de zile, documentatia specifica trebuie depusa doar prin intermediul unui partener local, anterior sosirii in Republica Maldive. Pentru acest tip de viza sunt necesare urmatoarele documente:

 • formular cerere (application form IM 23);
 • declaratie suport financiar;
 • fotografie tip pasaport recenta;
 • pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in Republica Maldive;
 • daca mijloacele financiare sunt asigurate de o persoana juridica, formularul cerere se va completa de persoana juridica respectiva;
 • daca mijloacele financiare sunt asigurate de o persoana fizica este necesara fotocopia documentului de identitate al respectivei persoane fizice;
 • asigurare medicala;
 • bilet de calatorie dus-intors;
 • taxa viza 750 MRF (MVR) – doar pentru viza solicitata pentru 3 luni.

Viza turistica se poate prelungi la autoritatile de imigrari locale din Maldive, prin depunerea documentelor inaintea expirarii validitatii vizei cu care s-a intrat in Maldive. Totalul sederii acordate nu poate depasi 90 de zile, incluzand aici si perioada acordata la intrarea in Maldive. In situatia in care totalul sederii depaseste 30 de zile, viza se va taxa cu suma de 750 MVR.

Celelalte tipuri de viza se solicita doar prin intermediul unui partener local.

La sosirea in Maldive cetatenii straini trebuie sa completeze un formular la biroul de imigrari din aeroport/port, in care se inscriu detaliile pasaportului, adresei unde urmeaza sa locuiasca si durata sederii. Toate porturile si aeroporturile au in structura cate un birou de imigrari la care se pot solicita informatii suplimentare.

Autoritatile locale isi rezerva dreptul de a acorda/respinge solicitarile de viza potrivit propriei legislatii.

Cetatenii straini care depasesc dreptul de sedere sunt deportati.

Cetatenii straini care au drept de sedere legal in Maldive pot fi indepartati in urmatoarele situatii:

 • efectueaza activitati specifice muncii pe baza unei vize turistice;
 • participa sau intentioneaza sa participe la activitati ilegale, ori initiaza activitati ilegale pe teritoriul Maldive;
 • se implica in activitati care contravin regulilor religioase si politice locale;
 • constituie amenintari la adresa linistii si ordinii publice;
 • se constata ca detine un permis de sedere expirat;
 • se constata ca detine un permis de munca expirat.

Autoritatile locale isi rezerva dreptul de a stabili conditiile de punere in executare a masurilor de indepartare potrivit propriei legislatii.

Casatoria in Maldive

Autoritatile locale nu oficiaza/inregistreaza casatoria cetatenilor straini, indiferent de religia acestora. In situatia in care un strain intentioneaza sa se casatoreasca cu un maldivian, solicitarea trebuie facuta in scris catre autoritatile responsabile cu imigrarile, inaintea sosirii in Maldive.

In anumite situatii, unele unitati turistice accepta sa organizeze doar ceremonia specifica unei casatorii. Pentru detalii se poate contacta Maldives Marketing & Public Relations Corporation (3rd Floor H. Aage, 12, Boduthakurufaanu Magu, Male, Republic of Maldives, Tel: +960 332 3228, Fax: +960 332 3229, Email: info@visitmaldives.com, Website: www.visitmaldives.com).

Recomandari generale:

- pastrati in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si nu le expuneti in mod vizibil;

- se recomanda, in general, tuturor cetatenilor romani sa respecte obiceiurile si traditiile localnicilor si sa manifeste intelegere fata de regulile locale;

Republica Maldive este o tara musulmana ceea ce impune respectarea unor reguli specifice in ceea ce priveste imbracamintea. Se recomanda haine care sa acopere cat mai bine corpul, iar costumele de baie/plaja sa fie folosite doar in cadrul resorturilor la plaja/piscina;

 • bauturile alcoolice pot fi cumparate si consumate doar de persoanele cu varsta de cel putin 18 ani;
 • limba oficiala locala este Dhivehi, dar toti angajatii din turism vorbesc limba engleza, unii chiar italiana si germana;
 • in cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, este obligatorie sesizarea scrisa a biroului local al politiei si anuntarea Ambasadei Romaniei in Republica India, New Delhi;
 • caracteristicile retelelor locale sunt 230-240 V, 50 Hz; se recomanda achizitionarea unor adaptoare care sa poata fi folosite in prizele locale care sunt prevazute cu 3 pini, similare celor britanice;
 • avand in vedere ca zone comerciale la propriu se gasesc doar in capitala Male, iar la magazinele din zonele turistice se pot achizitiona doar suveniruri si cateva produse generale, se recomanda sa va aprovizionati corespunzator inainte de efectuarea deplasarii catre Maldive (medicamente cu retetele aferente, produse de igiena personala, cosmetice, contraceptive, medicamente impotriva raului de mare etc.).

Asistenta consulara

Atentie! Romania nu are nici o forma de reprezentare diplomatica sau consulara de cariera in Republica Maldive. In calitate de cetatean al Uniunii Europene, puteti solicita, in caz de necesitate, eliberarea unui titlu de calatorie in vederea intoarcerii in tara din partea misiunilor diplomatice ale tarilor UE cu sediul in Republica Maldive.

Site-ul Comisiei Europene contine informatii utile privind protectia consulara de care beneficiaza cetatenii UE inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale tarilor UE cu reprezentare in acest stat.

Exista un Consulat Onorific al Romaniei in Male care va poate sprijini in rezolvarea unor probleme urgente, prin contactele cu autoritatile locale, dar care nu poate realiza formalitati consulare.

Reprezentarea diplomatica a Romaniei in Republica Maldive este asigurata de Ambasada Romaniei in India.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca sau intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul Republicii Maldive sa se adreseze Ambasadei Romaniei in India si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand astfel propriile coordonatele pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Amenintari teroriste

Riscul amenintarilor teroriste in Maldive este scazut, insa cetatenii romani trebuie sa aiba in vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde in lume.

Recomandam cetatenilor romani care se deplaseaza sau se afla in Maldive sa consulte periodic informatiile prezentate de autoritatile locale si sa respecte recomandarile acestora. Recomandam, de asemenea, consultarea periodica a paginii web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie – Alerte de calatorie.

Siguranta si criminalitate

Pe tot teritoriul statului, calatorilor romani li se recomanda sa dea dovada de vigilenta si sa se deplaseze, pe cat posibil, insotiti de localnici de incredere.

In cazul unui atac, calatorii sunt sfatuiti sa nu opuna rezistenta si sa anunte imediat autoritatile locale, la numerele indicate.

Prefix telefonic international +960 (nu exista prefixe locale) 

Numere de telefon de urgenta: 

 • politie 119
 • pompieri 118
 • ambulanta 102
 • Spitalul ADK (Male) 313553
 • Spitalul Indira Gandhi Memorial (Male) 336658

Adrese web utile:

Sistemul medical

In Republica Maldive se gasesc unitati medicale doar in Male, iar pe celelalte insule se poate apela la un medic care se regaseste in majoritatea resorturilor. In situatii de urgente medicale se apeleaza numarul de urgente locale 102 si se anunta in acelasi timp si compania de asigurari medicale.

Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate cu clauza de repatriere inainte de a pleca intr-o calatorie valabila pe intreaga durata a sederii (care sa includa, in masura posibilului, clauze de evacuare de urgenta pe calea aerului in caz de imbolnavire).

Informatii suplimentare puteti obtine accesand www.cnas.ro si http://www.cnas.ro/casmb/page/cardul-european.html.

Conditii privind traficul auto

Conditii de deplasare locala

Deplasarea, inclusiv transferul de la aeroport la unitatea turistica, se face cu ambarcatiuni. Transportul rutier se limiteaza la capitala Male, unde se pot regasi servicii taxi, orice cursa costa cca. 25 rufiya. Optional se pot organiza tururi ale zonei cu avioane private.

Aeroporturi:

 • Male International Airport (IATA: MLE, ICAO: VRMM)
 • Gan Airport (IATA: GAN, ICAO: VRMG)

​Cartile de credit

Moneda locala este rufiya (MVR) cu subdiviziunea laari (1 rufiya=100 laari) si este acceptata cu preponderenta in capitala Male. De regula platile serviciilor turistice se fac in USD, iar majoritatea comerciantilor accepta si cartile de credit. Servicii de retragere numerar de la ATM se regasesc doar in capitala Male. Se recomanda ca inainte de a parasi Maldive sa se schimbe moneda locala rufyia in alta valuta internationala, avand in vedere ca rufiya se poate schimba in alta valuta doar pe teritoriul national al Maldive.


Reglementari vamale speciale

Sunt interzise:

 • importul de: substante explozive, praf de pusca, produse chimice, arme, munitii, materiale pornografice, toate materialele interzise de religia islamica (inclusiv idoli ai altor religii si Biblii), bauturi alcoolice, carne de porc si produse din carne de porc, plante vii sau animale vii, medicamente, steroizi, substante narcotice sau psihotrope, harpoane sau dispozitive similare de pescuit sub apa;
 • posesia si importul de droguri, care sunt infractiuni pedepsite cu inchisoare pe viata;
 • exportul tuturor categoriilor de broaste testoase;
 • exportul tuturor obiectelor confectionate din carapace de broasca testoasa;
 • exportul de coral negru in orice forma a sa.

vezi mai mult

MALDIVE este o tara insulara din Oceanul Indian, formata dintr-un grup de atoli, situat la sud-vest de India, in Marea Laccadivelor. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formeaza un teritoriu ce contine 1.192 de insule din care 250 sunt locuite.
MALDIVE este cel mai mic stat asiatic, atat din punct de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume.
Cand ne gandim la Maldive ne imaginam un paradis: plaje cu nisip alb, lagune cu apa turcoaz, cu rezervatii de recifuri de corali, pesti multicolori, apusuri spectaculoase, care iti taie respiratia. Este intr-adevar o alegere minunata pentru o vacanta de neuitat. Insule salbatice sau resorturi de lux, vile moderne sau bungalow-uri pe apa sau spa-uri amenajate in fiecare resort, toate fac din Maldive o destinatie ideala pentru relaxare, departe de agitatia si stresul cotidian.In ceea ce priveste petrecerea timpului liber, resorturile ofera posibilitati pentru numeroase activitati, de la sporturile nautice (surfing, diving, ski nautic, snorkeling, se poate naviga sau pescuit in larg), pana la spa-uri (unde te poti rasfata la sauna, masaj si tratamente de frumusete, acestea din urma fiind efectuate cu alge si plante idigene). Insulele individuale din Maldive formeaza un ecosistem excepțional si sunt supuse legilor naturii, cum ar fi mareele sau alte conditii specifice sezonului. Intensitatea poate varia de la an la an, luandu-se de fiecare data masuri pentru prevenirea eroziunii plajelor.

width: 100%, height:5px
Video Maldive vazut de sus
Solicita oferta