Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut aliquam, sem in faucibus accumsan, arcu arcu efficitur leo, non gravida dui neque ut dolor.
- bilet de avion Bucuresti - Maldive - Bucuresti (cursa directa)- taxe de aeroport - transfer aeroport - hotel - aeroport - cazare 6 nopti cu regimul de masa specificat- taxa de catering
TURBucuresti - Maldive: 17:00 - 05:05 (+1)RETURMaldive - Bucuresti: 19:30 - 02:20 (+1)
Informatii calatorie in Maldive in contextul Covid-19
Turistii romani ce calatoresc in Maldive NU au obligatia de a intra in izolare/carantina la intoarcerea din vacanta!
STARE DE URGENTA: NU
RESTRICTII DE INTRARE PE TERITORIUL NATIONAL
RECOMANDARI PENTRU CETATENII ROMANI CARE EFECTUEAZA DEPLASARI CATRE / DINSPRE ROMANIA:
Cetatenilor romani care efectueaza deplasari in Maldive li se recomanda sa respecte regulile de sanatate publica si siguranta impuse de Agentia de Protectie a Sanatatii (Health Protection Agency) din Maldive.
Recomandari privind comportamentul turistilor in statiuni:
MASURI PE PLAN INTERN
ALTE INFORMATII UTILE:
Actualizari privind situatia COVID-19 din Maldive, pot fi consultate pe: https://covid19.health.gov.mv/dashboard/.
▪ Linie telefonica fara taxa 24/24 – 1676.
Conditii de intrare si regim de sedere
Pentru cetatenii romani care se deplaseaza in Republica Maldive este necesara obtinerea vizei de intrare.
Vizele turistice se obtin pentru o perioada de cel mult 30 de zile direct de la punctele de trecere a frontierei (port, aeroport). Pentru acest tip de viza sunt necesare urmatoarele:
Pentru vize turistice cu perioade de sedere mai mari de 30 de zile, documentatia specifica trebuie depusa doar prin intermediul unui partener local, anterior sosirii in Republica Maldive. Pentru acest tip de viza sunt necesare urmatoarele documente:
Viza turistica se poate prelungi la autoritatile de imigrari locale din Maldive, prin depunerea documentelor inaintea expirarii validitatii vizei cu care s-a intrat in Maldive. Totalul sederii acordate nu poate depasi 90 de zile, incluzand aici si perioada acordata la intrarea in Maldive. In situatia in care totalul sederii depaseste 30 de zile, viza se va taxa cu suma de 750 MVR.
Celelalte tipuri de viza se solicita doar prin intermediul unui partener local.
La sosirea in Maldive cetatenii straini trebuie sa completeze un formular la biroul de imigrari din aeroport/port, in care se inscriu detaliile pasaportului, adresei unde urmeaza sa locuiasca si durata sederii. Toate porturile si aeroporturile au in structura cate un birou de imigrari la care se pot solicita informatii suplimentare.
Autoritatile locale isi rezerva dreptul de a acorda/respinge solicitarile de viza potrivit propriei legislatii.
Cetatenii straini care depasesc dreptul de sedere sunt deportati.
Cetatenii straini care au drept de sedere legal in Maldive pot fi indepartati in urmatoarele situatii:
Autoritatile locale isi rezerva dreptul de a stabili conditiile de punere in executare a masurilor de indepartare potrivit propriei legislatii.
Casatoria in Maldive
Autoritatile locale nu oficiaza/inregistreaza casatoria cetatenilor straini, indiferent de religia acestora. In situatia in care un strain intentioneaza sa se casatoreasca cu un maldivian, solicitarea trebuie facuta in scris catre autoritatile responsabile cu imigrarile, inaintea sosirii in Maldive.
In anumite situatii, unele unitati turistice accepta sa organizeze doar ceremonia specifica unei casatorii. Pentru detalii se poate contacta Maldives Marketing & Public Relations Corporation (3rd Floor H. Aage, 12, Boduthakurufaanu Magu, Male, Republic of Maldives, Tel: +960 332 3228, Fax: +960 332 3229, Email: info@visitmaldives.com, Website: www.visitmaldives.com).
Recomandari generale:
- pastrati in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si nu le expuneti in mod vizibil;
- se recomanda, in general, tuturor cetatenilor romani sa respecte obiceiurile si traditiile localnicilor si sa manifeste intelegere fata de regulile locale;
Republica Maldive este o tara musulmana ceea ce impune respectarea unor reguli specifice in ceea ce priveste imbracamintea. Se recomanda haine care sa acopere cat mai bine corpul, iar costumele de baie/plaja sa fie folosite doar in cadrul resorturilor la plaja/piscina;
Asistenta consulara
Atentie! Romania nu are nici o forma de reprezentare diplomatica sau consulara de cariera in Republica Maldive. In calitate de cetatean al Uniunii Europene, puteti solicita, in caz de necesitate, eliberarea unui titlu de calatorie in vederea intoarcerii in tara din partea misiunilor diplomatice ale tarilor UE cu sediul in Republica Maldive.
Site-ul Comisiei Europene contine informatii utile privind protectia consulara de care beneficiaza cetatenii UE inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale tarilor UE cu reprezentare in acest stat.
Exista un Consulat Onorific al Romaniei in Male care va poate sprijini in rezolvarea unor probleme urgente, prin contactele cu autoritatile locale, dar care nu poate realiza formalitati consulare.
Reprezentarea diplomatica a Romaniei in Republica Maldive este asigurata de Ambasada Romaniei in India.
Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca sau intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul Republicii Maldive sa se adreseze Ambasadei Romaniei in India si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand astfel propriile coordonatele pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.
Amenintari teroriste
Riscul amenintarilor teroriste in Maldive este scazut, insa cetatenii romani trebuie sa aiba in vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde in lume.
Recomandam cetatenilor romani care se deplaseaza sau se afla in Maldive sa consulte periodic informatiile prezentate de autoritatile locale si sa respecte recomandarile acestora. Recomandam, de asemenea, consultarea periodica a paginii web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie – Alerte de calatorie.
Siguranta si criminalitate
Pe tot teritoriul statului, calatorilor romani li se recomanda sa dea dovada de vigilenta si sa se deplaseze, pe cat posibil, insotiti de localnici de incredere.
In cazul unui atac, calatorii sunt sfatuiti sa nu opuna rezistenta si sa anunte imediat autoritatile locale, la numerele indicate.
Prefix telefonic international +960 (nu exista prefixe locale)
Numere de telefon de urgenta:
Adrese web utile:
Sistemul medical
In Republica Maldive se gasesc unitati medicale doar in Male, iar pe celelalte insule se poate apela la un medic care se regaseste in majoritatea resorturilor. In situatii de urgente medicale se apeleaza numarul de urgente locale 102 si se anunta in acelasi timp si compania de asigurari medicale.
Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate cu clauza de repatriere inainte de a pleca intr-o calatorie valabila pe intreaga durata a sederii (care sa includa, in masura posibilului, clauze de evacuare de urgenta pe calea aerului in caz de imbolnavire).
Informatii suplimentare puteti obtine accesand www.cnas.ro si http://www.cnas.ro/casmb/page/cardul-european.html.
Conditii privind traficul auto
Conditii de deplasare locala
Deplasarea, inclusiv transferul de la aeroport la unitatea turistica, se face cu ambarcatiuni. Transportul rutier se limiteaza la capitala Male, unde se pot regasi servicii taxi, orice cursa costa cca. 25 rufiya. Optional se pot organiza tururi ale zonei cu avioane private.
Aeroporturi:
Cartile de credit
Moneda locala este rufiya (MVR) cu subdiviziunea laari (1 rufiya=100 laari) si este acceptata cu preponderenta in capitala Male. De regula platile serviciilor turistice se fac in USD, iar majoritatea comerciantilor accepta si cartile de credit. Servicii de retragere numerar de la ATM se regasesc doar in capitala Male. Se recomanda ca inainte de a parasi Maldive sa se schimbe moneda locala rufyia in alta valuta internationala, avand in vedere ca rufiya se poate schimba in alta valuta doar pe teritoriul national al Maldive.
Reglementari vamale speciale
Sunt interzise:
vezi mai mult
MALDIVE este o tara insulara din Oceanul Indian, formata dintr-un grup de atoli, situat la sud-vest de India, in Marea Laccadivelor. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formeaza un teritoriu ce contine 1.192 de insule din care 250 sunt locuite.MALDIVE este cel mai mic stat asiatic, atat din punct de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume.Cand ne gandim la Maldive ne imaginam un paradis: plaje cu nisip alb, lagune cu apa turcoaz, cu rezervatii de recifuri de corali, pesti multicolori, apusuri spectaculoase, care iti taie respiratia. Este intr-adevar o alegere minunata pentru o vacanta de neuitat. Insule salbatice sau resorturi de lux, vile moderne sau bungalow-uri pe apa sau spa-uri amenajate in fiecare resort, toate fac din Maldive o destinatie ideala pentru relaxare, departe de agitatia si stresul cotidian.In ceea ce priveste petrecerea timpului liber, resorturile ofera posibilitati pentru numeroase activitati, de la sporturile nautice (surfing, diving, ski nautic, snorkeling, se poate naviga sau pescuit in larg), pana la spa-uri (unde te poti rasfata la sauna, masaj si tratamente de frumusete, acestea din urma fiind efectuate cu alge si plante idigene). Insulele individuale din Maldive formeaza un ecosistem excepțional si sunt supuse legilor naturii, cum ar fi mareele sau alte conditii specifice sezonului. Intensitatea poate varia de la an la an, luandu-se de fiecare data masuri pentru prevenirea eroziunii plajelor.