20px

OFERTE VACANTA MARAMURES 2022

Oferte cazare statiuni Maramures
Maramures – Intalnirea cu trecutul

Oferte vacanta in Maramures, iarna-primavara 2022

Poate cel mai important aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand decideti sa mergeti in Maramures este  timpul. Cel putin de o saptamana aveti nevoie pentru a putea vizita, vorbi cu oamenii locului si a va incarca cu energia lor pozitiva, parca din alta lume
In inima Maramuresului oamenii calzi va vor primi ospitalieri in casele lor, va vor raspunde intrebarilor voastre zambitori,imbujorati si cu ochii sclipitori de bucurie. Vei descoperi o lume unde oamenii parca nu au griji sau se pricep de minune sa ascunda supararile de zi cu zi. Te vei molipsi de aceasta stare si brusc vei realiza ca bucuriile materiale nu reprezinta nimic pe langa cele spirituale iar valorile traditionale si culturale te vor imbogati. Vei veni aici pentru ca sunt multe de vizitat, pentru ca tara noastra are multe de oferit si trebuie explorata, pentru ca asa ti-ai propus sa iti petreci concediul dar vei pleca avand alta perspectiva asupra unui trai sanatos spiritual si fizic.
Maramures inseamna pentru majoritatea, portile maramuresene, bisericile de lemn, portul maramuresan traditional, Creasta Cocosului, Cimitirul Vesel, Mocanita si Parcul National Muntii Rodnei insa este frumos sa mergi sa cunosti oamenii, sa le aflii povestea; ei sunt dornici sa impartaseasca vizitatorilor povete si invataminte pe care nu le poti afla decat aici.

Sejurul la hotelurile din statiunile din Bucovina poate fi achitat si cu tichete (vouchere) de vacanta,
atat pe suport de hartie cat si electronice (card)
Pe site-ul Alltur se pot efectua rezervari cu plata online (avans sau integral) cu carduri de vacanta

Borsa Maramures
de la 799
2 adulti/camera/noapte
Sighetu Marmatiei Maramures
4670
2 adulti/camera/noapte
Viseul de Sus Maramures
de la 3132
2 adulti/camera/noapte

O scurta descriere a obiectivelor turistice, locurilor care trebuiesc bifate neaparat in excursia Maramureseana:

Cimitirul vesel de la Sapanta este unic in lume, prin crucile care exista aici, sculptate in lemn, in stil traditional. Pe langa culorile vesele in care sunt pictate, acestea sunt inscriptionate cu versuri ce rezuma cu umor viata decedatului.
Bisericile din Maramures – Nu de putine ori, numele Maramuresului se substituie cu “tara bisericilor de lemn”. Calatorind prin sate, e usor sa observi ca mai toate asezarile au vechea lor biserica de lemn, creatie a mesterilor locului. Opt dintre acestea au fost incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, putand fi vizitate la Barsana, Budesti, Desesti, Ieud, Plopis, Poienile Izei, Rogoz si Surdesti. Bisercile nu sunt doar obiective turistice: In fiecare duminica si de sarbatori, satenii, unii dintre ei imbracati in straie traditionale, vin aici sa se inchine. Cu turnuri inalte, ca sa fie cat mai aproape de Dumnezeu, cu stalpi grei de brad sau stejar, sculptati manual si cu acoperisuri de sindrila, cu valoroase picturi interioare, de o vechime impresionanta, fiecare biserica are istoria si povestea ei incrustata in lemn.
Valea Vaser si Mocanita
Construita dupa Primul Razboi Mondial doar pentru a transporta lemnul, Mocanita inca este folosita – in mod surprinzator – in scopul original. In zilele noastre, In ciuda varstei sale inaintate, locomotivei cu aburi i s-a mai dat o sarcina: aceea de a transporta turistii. Biletul este 45 de lei pentru adulti si trenul cu aburi pleaca in fiecare zi la 9 dimineata. Nu va faceti griji in privinta locurilor, se suplimenteaza cu inca 2 mocanite in cazul in care sunt suprasolicitari. Va puteti interesa pe site-ul lor, acestia organizeaza plimbari cu mocanita la luna plina, spectacole cu muzica folclorica sau chiar rock si multe multe altele.
Portile de lemn
Portile de lemn sunt de cand lumea simbolul satelor maramuresene. Motivele incrustate in stalpii portilor, pe acest hotar simbolic dintre lume si gospodarie, dintre spatiul neutru si cel sacru, au rolul de a proteja casa si familia: funia rasucita, soarele, pomul vietii sunt toate expresia marilor mituri din cultura romaneasca.
Azi, în Maramures, mai pot fi vazute porti si case vechi de lemn, in special in satele de pe Valea Cosaului si Valea Marei, precum si in Muzeul Satului din Baia Mare si Sighet.

Video Maramuresul vazut de sus

Solicita oferta